Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cum afecteaza invazia Ucrainei de catre Rusia industria auto

Criza din Ucraina a provocat perturbari la unele fabrici de asamblare auto si a determinat companiile sa suspende livrarile catre Rusia.



Sursa: Nissan Reports


Invazia Ucrainei de catre Rusia provoaca efecte de unda in lantul de aprovizionare auto. De asemenea, atacul a determinat companiile sa opreasca transporturile catre Rusia sau sa suspende operatiunile acolo.


Dupa cum s-a tot discutat in ultimele zile,  tot mai multe dintre companiile si producatorii industriei auto decid suspendarea activitatilor in Rusia sau Ucraina in urma ultimelor evenimente.  Acestea sunt cateva dintre efectele asupra industriei:



  • Audi va reduce productia germana din cauza crizei din Ucraina. Productia de modele A4 si A5 la uzina Audi din Ingolstadt, Germania, va fi suspendata in perioada 7-11 martie. In Neckarsulm, productia de modele A6 si A7 va fi intrerupta in perioada 7-18 martie. ,,Este probabil sa urmeze noi reduceri de productie”, a spus Audi.

  • Mercedes-Benz se asteapta sa reduca productia la unele dintre fabricile sale europene, deoarece livrarile de piese produse in Ucraina sunt minime. Producatorul auto a spus ca va ajusta planificarea schimburilor muncitorilor la fabricile individuale, dar va avea ca scop evitarea opririlor complete ale productiei.

  • Nissan a suspendat exporturile de vehicule catre Rusia, avand in vedere provocarile logistice legate de conflictul din Ucraina. Producatorul auto japonez, care a vandut anul trecut 53.000 de vehicule in Rusia, se asteapta ca alte „provocari suplimentare” sa duca la opriri ale productiei locale.


Intre timp, cel mai mare producator de automobile din Rusia, AvtoVAZ, isi va opri fabricile din Togliatti si Izhevsk sambata si intre 9 si 11 martie, in timp ce se confrunta cu o criza in aprovizionarea cu componente electronice.


Sursa: Audi.com


Asociatia producatorilor de automobile germani VDA a declarat ca consecintele invaziei Rusiei asupra Ucrainei au perturbat rutele de transport, precum si tranzactiile financiare si ca se pregateste pentru lipsa unei game de materii prime. VDA a spus ca impactul conflictului asupra transportului maritim, feroviar si aerian duce spre agravarea problemelor in lantul de aprovizionare intr-un moment in care nivelurile stocurilor erau deja scazute.


Nici Toyota nu are vesti prea bune, deoarece va suspenda productia si importurile de vehicule in Rusia. Toyota va opri productia la fabrica sa din Rusia incepand de vineri , in timp ce importurile de vehicule in tara s-au oprit si ele pe termen nelimitat din cauza intreruperilor lantului de aprovizionare. Toyota este marca japoneza de top din Rusia, producand aproximativ 80.000 de vehicule la fabrica sa din Sankt Petersburg, care are 2.000 de angajati.


Honda, de asemenea, suspenda vanzarile de vehicule catre Rusia. Honda Motor Co. opreste exporturile de masini si motociclete catre Rusia, alaturandu-se numarului tot mai mare de companii globale care aleg sa nu faca afaceri in tara dupa invazia sa din Ucraina.


 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA