Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Producatorii de automobile chinezi, beneficii in Rusia

Invazia Ucrainei de catre Rusia ar putea stimula producatorii de automobile chinezi, pe masura ce rivalii occidentali parasesc piata.



Sursa: Geely Global


Producatorii de automobile chinezi ar putea avea anumite beneficii in Rusia dupa ce marcile globale au oprit exporturile catre aceasta tara si au oprit productia la fabricile lor rusesti pe fondul crizei din Ucraina. Volkswagen, BMW, Hyundai si Toyota se numara printre producatorii de automobile care au oprit productia la fabricile lor rusesti, dupa ce guvernele occidentale au impus sanctiuni tarii in urma invaziei Ucrainei. Altii, inclusiv Porsche si Bentley, au incetat sa mai exporte in Rusia.


Producatorii de automobile chinezi care opereaza in Rusia nu au declarat pana acum daca vor continua sa faca afaceri in tara. Rusia a devenit o piata importanta pentru marcile chineze, inclusiv Haval de la Great Wall, impreuna cu Chery si Geely, in principal, pentru vanzarile de SUV-uri.


„In cazul in care sanctiunile SUA si ale Uniunii Europene impotriva Rusiei raman pentru o perioada prelungita de timp si producatorilor auto americani si europeni li se interzice efectiv sa faca afaceri in Rusia, exista potentialul ca producatorii de automobile chinezi sa castige cota pe piata din Rusia”, a declarat intr-un raport Eunice Lee, un analist senior care se concentreaza pe masinile asiatice, la bancherii Bernstein. Exporturile de vehicule din China catre Rusia s-au triplat la 122.800 in 2021 de la 42.700 in 2020, dupa spusele Bernstein.


Sursa: Chinapev.com


China inca nu a aplicat sanctiuni Rusiei, permitand afacerilor sale sa continue sa functioneze.


Marca Geely a spus ca afacerea sa din Rusia „practic s-a oprit”,  intr-o declaratie pentru Automotive News Europe, dar nu a mai explicat ce inseamna asta iar marca Chery a purtat discutii cu o fabrica locala pentru asamblarea masinilor din Rusia dupa cum a raportat anul trecut compania autohtona de analiza industriala, Autostat . Anul trecut, 18% din vanzarile de 1,67 milioane de vehicule usoare din Rusia au fost importate, restul fiind construite local, dupa rapoartele Autostat.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA