Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Fabrica maghiara Suzuki suspenda exporturile catre Rusia si Ucraina

Suzuki suspenda exporturile catre Rusia si Ucraina din Ungaria si va incerca sa-si mentina volumele de productie planificate pentru alte piete.



Sursa: Wall-Street.ro


Suzuki construieste SUV-urile Vitara si SX4 S-Cross in Ungaria. Suzuki a declarat ca exporta aproximativ 10.000 de masini in Rusia si Ucraina pe an si ca incearca sa transfere comenzile afectate pe alte piete pentru a mentine volumele de productie planificate.


Afacerea maghiara a Suzuki a vandut 119.098 de masini in 2020, pe baza celor mai recente cifre disponibile pe site-ul sau web, inclusiv 101.672 de vehicule pe pietele externe, ceea ce inseamna ca Rusia si Ucraina reprezinta aproximativ o zecime din exporturile sale anuale.


„Compania noastra nu are furnizori directi de Nivelul 1 in zonele afectate”, a declarat purtatorul de cuvant Zsuzsanna Bonnar-Csonka, referindu-se la Rusia si Ucraina. „Cu toate acestea, monitorizam continuu intregul lant de aprovizionare”, a completat ea. Lipsa globala de cipuri a reprezentat in continuare cel mai mare obstacol, a spus Bonnar-Csonka.


Sursa: Wall-Street.ro


Cresterea costurilor cu energia si slabirea forintului, care a scazut cu aproximativ 3% fata de euro in acest an, au avut un impact suplimentar asupra operatiunilor sale. „Facem tot posibilul pentru a ne optimiza costurile de productie. Cu toate acestea, dupa un anumit moment, trebuie sa reflectam o parte din aceste costuri suplimentare in preturile masinilor noi”, a spus Bonnar-Csonka.


Vanzarea de pe pietele valutare, obligatiunilor si bursiere din Europa Centrala a fortat Banca Nationala a Ungariei (NBH) sa ridice varful ratei dobanzii cu 100 de puncte de baza, la 6,4%, marti dupa ce forintul maghiar a scazut la un nivel record, cu aproape 400 de puncte fata de euro, luni. NBH a spus ca razboiul din Ucraina a stimulat presiunile inflationiste, in timp ce riscurile in legatura cu  cresterile economice sunt in scadere.


Sectorul auto a fost un pilon principal al cresterii si exporturilor Ungariei, dar chiar inainte de razboi productia a fost impiedicata de deficitul global de semiconductori.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA