Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vitesco primeste o comanda de 2,2 miliarde de dolari

Vitesco, spin-off-ul Continental, renunta la tehnologia de combustie interna „non-core” si se concentreaza pe electrificare.



Sursa: vitesco-technologies.com


Vitesco Technologies, fosta unitate de propulsie Continental care a fost desfiintata anul trecut, a primit o comanda de 2 miliarde de euro pentru sistemul sau de actionare electrica pe punte, pe masura ce furnizorul trece la electrificare, renuntand treptat la motoare cu ardere interna.


Comanda, de la un producator de automobile fara nume, a fost incheiata luna aceasta, a declarat vineri Vitesco in raportarea rezultatelor sale financiare pentru primul an. Electrificarea va fi un „motor de crestere” la Vitesco, a declarat CEO-ul Andreas Wolf vineri, la prima conferinta anuala a rezultatelor Vitesco, adaugand ca planurile de lichidare a afacerilor „non-core” cu ardere interna sunt pe drumul cel bun.


Din totalul comenzilor primite de companie de 11,2 miliarde de euro in 2021, 5,1 miliarde de euro au fost pentru produse de electrificare. Unitatea de Tehnologii de Electrificare a Vitesco a crescut vanzarile cu 45%, cea mai mare dintre unitatile de afaceri.


Wolf si CFO Werner Volz se asteapta la o crestere modesta in 2022, observand deficitul continuu de semiconductori, despre care se asteapta sa se atenueze in al patrulea trimestru si efectele necuantificabile ale razboiului din Ucraina. Wolf a declarat vineri, la prima conferinta de presa anuala a Vitesco, ca furnizorul nu a avut practic nicio expunere nici in Ucraina, nici in Rusia, fara fabrici in aceste tari, desi are un subfurnizor in Ucraina.


Sursa: vitesco-technologies.com


Pe masura ce Vitesco isi creste admisia de electrificare, incepe sa isi inceteze activitatile bazate pe ardere interna. Wolf a spus ca, desi vehiculele  hybrid plug-in au inregistrat o crestere puternica in 2021, sunt doar o tehnologie „de tranzitie” si vor fi o „nisa” pana la sfarsitul acestui deceniu. „Ceea ce se va intampla in a doua jumatate a deceniului este ca masinile electrice vor trece in prim-plan”, a spus el, mentionand ca Vitesco nu a dezvoltat tehnologii speciale pentru vehiculele hybrid plug-in, ci pentru electrificare in sens mai larg, pentru a evita „fundaturile”.


Incepand din 2023, Vitesco isi va combina cele patru unitati de afaceri actuale: Comenzi electronice, Tehnologie de electrificare, Sensing & Actuation si Contract Manufacturing, in doua, Solutii de propulsie si Solutii de electrificare.


Aproximativ o treime din activitatile de combustie interna „non-core” ale Vitesco, in domeniul controalelor electronice si detectiei si actionarii, vor fi eliminate treptat in urmatorii cativa ani, a declarat Vitesco intr-o prezentare a investitorilor din septembrie, cand actiunile sale au fost listate pentru prima data.


„In 2019 am identificat in mod transparent produsele in domenii in care nu am fost competitivi sau nu sunt compatibile cu strategia noastra”, a spus el, adaugand ca obiectivul este sa le renuntam treptat pana in 2028 sau 2029. Wolf a mai spus ca niciunul dintre aceste produse nu mai produce pierderi.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA