Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mitsubishi va relansa masina mica Colt

Mitsubishi Motors va relansa masina mica Colt, bazata pe Renault Clio si care va fi construita in Turcia, incepand cu 2023.



Sursa: techradar.com


Mitsubishi Motors va lansa o noua generatie a hatchback-ului Colt in toamna anului 2023, bazata pe platforma CMF-B a aliantei Renault Nissan Mitsubishi si construita de Renault in Turcia. Alaturi de SUV-ul mic ASX, anuntat in ianuarie , este al doilea model dintr-o noua colaborare intre Mitsubishi si partenerul de alianta Renault.


Parteneriatul de productie a fost anuntat anul trecut, anuland decizia Mitsubishi in 2020 de a-si inceta operatiunile europene. Renault si Nissan au construit impreuna modele in Europa in ultimul deceniu, inclusiv masina mica Micra in Franta si un pick-up in Spania. Viitoarele modele comune includ o masina electrica mica.


Colt este de asteptat sa fie aproape identic cu Renault Clio, care este construit in Bursa, Turcia, si Novo Mesto, Slovenia. Mitsubishi a lansat o imagine a masinii marti.


Grupurile motoare pentru Colt vor include hibrizi, a spus Mitsubishi, dar producatorul auto nu a furnizat specificatii suplimentare. Pe langa un motor pe benzina, Clio este oferit cu sistemul complet hybrid E-Tech de la Renault.


Sursa: europe.autonews.com


Pentru noul model, Mitsubishi a reinviat numele Colt care a aparut pentru prima data in 1962. Cea mai recenta generatie vanduta in Europa a fost construita in fabrica Nedcar din Born, Olanda, intre 2004 si 2014. Au fost vandute peste 400.000 de unitati, dupa cum a spus producatorul auto.


„Noul model va creste semnificativ acoperirea pietei Mitsubishi Motors in segmentele principale europene”, a declarat producatorul auto intr-un comunicat.


Colt si ASX se vor alatura modelului Space Star si SUV-ului hybrid plug-in compact Eclipse Cross. Aceste modele sunt construite in Asia. Mitsubishi a renuntat la SUV-ul de dimensiuni medii Outlander, disponibil numai in forma hybrid plug-in. De asemenea, vinde pickup-ul L200.


Anuntand anul trecut ca va ramane in Europa, Mitsubishi a spus ca se va concentra asupra tarilor ar putea fi profitabile, inclusiv Franta, Germania, Italia si Spania. Mitsubishi Motors a vandut 63.122 de vehicule in Europa in 2021, conform grupului comercial ACEA, o scadere cu 27% fata de 2020.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2022-04-07 08:45:16

    Tu stii ca mi-am dat seama ca nu am articol despre Colt? Am despre Smart ForFour care un Colt cu sigla Smart, dar despre Colt nu. Urmeaza.

  • Nicu Piticu'

    2022-04-06 15:58:50

    Nu fi stupid că am întâlnit mulți români pe ruta București – Madrid. Ce vreau să spun e ca vrem articole pentru Colt și mai ales variantele nu foarte știute de europeni gen Ralliart versionR).


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA