Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Liderii aliantei Renault-Nissan se vor intalni pe fondul noilor probleme de afaceri globale

Nu exista semne de schimbare structurala iminenta in alianta care include Renault, Nissan si Mitsubishi Motors Corp.



Sursa: evz.ro


Directorii de top ai Renault planuiesc primele intalniri fizice de dupa pandemie, cu omologii lor de la Nissan din Japonia luna viitoare, deoarece pozitia financiara slaba a producatorului francez de masini si posibila separare ameninta sa le incordeze si mai mult alianta.


Printre subiectele de discutie se vor numara planurile emergente pentru o posibila lista separata a unitatii de vehicule electrice a Renault si a potentialului nou partener pentru operatiunile mostenite, potrivit unor persoane familiare cu problema. Discutiile privind retragerea costisitoare a Renault din Rusia vor avea, de asemenea, un loc proeminent, au spus anumite persoane, care au cerut sa nu fie identificate deoarece discutiile sunt private.


Intalnirile executive de luna viitoare ar fi prima calatorie in Japonia pentru Luca de Meo de cand a devenit CEO si prima sa intalnire in persoana cu COO Nissan Ashwani Gupta. Presedintele Renault, Jean-Dominique Senard, care este si vicepresedintele Nissan, a fost, de asemenea, impiedicat sa calatoreasca in Japonia din cauza restrictiilor Covid-19.


Posibilitatea unei schimbari transformationale la Renault se contureaza pe un fundal de obstacole tot mai mari in planul sau de redresare, inclusiv retragerea fortata din Rusia din cauza razboiului din Ucraina si a penuriei continue de semiconductori si a blocajelor in lantul de aprovizionare.  Renault a oferit pentru Nissan putine detalii despre planul sau de separare, iar directorii producatorului auto japonez sunt ingrijorati de raspunsul partenerului lor la situatia din Rusia. Cu toate acestea, reprezentantii Renault si Nissan au refuzat sa comenteze.


Sursa: motoronline.com


Alianta formata din trei membri, lucreaza pentru a coopera mai eficient, pe masura ce producatorii de automobile la nivel global se confrunta cu trecerea costisitoare la vehiculele autonome electrificate. Producatorii cauta sa foloseasca baterii comune si alte componente cheie pentru a aduce economii de costuri.


La intalnirea de saptamana trecuta cu analistii, de Meo a ridicat posibilitatea de a imparti firma mama intr-o noua companie de mobilitate formata din active pentru vehicule electrice si car-sharing si o entitate mostenita, au scris analistii Stifel, inclusiv Pierre Quemener, intr-o nota.  Renault detine un pachet de 43% din cea mai mare companie japoneza cu drepturi de vot, in timp ce Nissan detine 15% din Renault si nu are drepturi de vot.


Vanzarea integrala sau partiala a participatiei la Nissan ar genera pana la 7,2 miliarde de euro pentru Renault, ceea ce este aproximativ aceeasi cu valoarea sa actuala de piata. Nissan a oprit platile de dividende in 2019, privind Renault ca o sursa cheie de numerar. In ianuarie, alianta a schitat un plan de aprofundare a legaturilor operationale si de a investi in electrificare.


Renault si-a oprit luna trecuta fabrica din Moscova si a declarat ca ia in considerare viitorul companiei sale de lunga durata AvtoVaz, in timp ce isi revizuieste in scadere perspectivele financiare pentru acest an.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA