Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Elon Musk se asteapta la o crestere rapida la noile fabrici Tesla

Elon Musk se asteapta ca fabricile Tesla din Germania si SUA sa contribuie la cresterea productiei la 1,5 milioane de vehicule in 2022.



Sursa: teslarati.com


Tesla se asteapta la o crestere rapida a productiei la noile sale fabrici din Berlin, Germania si Austin, Texas. CEO-ul Elon Musk a spus ca producatorul de automobile ar trebui sa poata compensa orice deficit de productie in prima jumatate a anului din opririle cauzate de coronavirus la fabrica sa din Shanghai.


Musk a spus ca Tesla este pe cale sa extinda productia la peste 1,5 milioane de vehicule in acest an. A livrat aproximativ 936.000 de masini in 2021.


„S-ar putea sa scoatem un iepure din palarie”, a spus Musk la o conferinta telefonica privind veniturile din primul trimestru, miercuri. „T3 si T4 vor fi substantial mai profitabile.”


Sursa: nytimes.com


Tesla a livrat primele sale vehicule Model Y fabricate in Texas la inceputul acestei luni. Compania a inceput productia Model Y la Berlin in martie.


In timpul declaratiilor, Musk nu a mentionat Twitter, pe care s-a oferit sa-l cumpere saptamana trecuta pentru 43 de miliarde de dolari. Investitorii isi fac griji ca Musk va fi distras de oferta sa de pe Twitter intr-un moment in care Tesla creste productia la fabricile din Berlin si Texas.


„Rampele fabricii necesita timp, iar Gigafactory Austin si Gigafactory Berlin-Brandenburg nu vor fi diferite”, a spus Tesla in comunicat.


Noile fabrici vor fi esentiale pentru satisfacerea cererii si reducerea dependentei de fabrica sa din Shanghai, cea mai mare de altfel, care isi revine dupa oprirea fabricii in timpul celui mai recent focar de COVID-19 din oras.


Intr-o nota adresata investitorilor, Craig Irwin de la Roth Capital a spus: „Problemele legate de productia chineza par bine gestionate si ne asteptam ca Austin si Berlinul sa compenseze slabiciunea de la intreruperea de 19 zile din Shanghai”, a spus el.


In cadrul conferintei telefonice pentru investitori, Musk a spus ca Tesla are o sansa rezonabila de a obtine o crestere de 60% a livrarilor de vehicule in acest an si ramane increzator ca va vedea o crestere anuala de 50% a livrarilor timp de cativa ani.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA