Noul Amarok primeste noi motoare si sisteme de asistenta, preluate de la cel mai recent Ford Ranger.

Sursa: caranddriver.com

Volkswagen a oferit pickup-ului Amarok un aspect mai robust, impreuna cu sistemele de asistenta pentru sofer si motoarele de la partenerul sau Ford Motor.

A doua generatie Amarok, care se bazeaza pe platforma celui mai recent Ford Ranger, va oferi o gama extinsa de functii de asistenta a soferului si o gama mai larga de motoare decat predecesorul sau, a declarat marti VW Commercial Vehicles. Amarok preia tractiunea spate si doua sisteme diferite de tractiune integrala de la Ford, precum si o transmisie automata cu 10 trepte.

Marea majoritate a celor 30 de sisteme de asistenta vor fi preluate si de la Ford, cu peste 20 dintre ele complet noi pentru Amarok. Amarok creste in dimensiune.  Ampatamentul a fost prelungit cu 175 mm la 3270 mm, permitand mai mult spatiu pentru pasagerii din spate in versiunea cu cabina dubla.

Sarcina utila creste de asemenea pana la 1,2 tone, iar capacitatea maxima de remorcare de 3,5 tone este acum posibila pentru mai multe variante de motor si cutie de viteze.

Cu un unghi de atac mai mic si rotile disponibile de 21 de inchi, toate contribuie la un profil de design mai robust. Pentru prima data, anvelopele pentru toate terenurile sunt disponibile ca echipament standard.

Detaliile exterioare includ un haion incadrat de lumini LED din spate, in timp ce partea din fata este caracterizata de farurile cu matrice LED IQ Light de la VW.

Sursa: autocar.co.uk

VW a declarat ca gama de motoare disponibile a lui Amarok va avea un motor pe benzina si pana la patru diesel-uri diferite, cu patru pana la sase cilindri si o capacitate de la 2 pana la 3 litri. Vor exista optiuni pentru tractiune spate sau tractiune integrala la cerere sau permanenta.

VW nu intentioneaza in prezent sa ofere o versiune hybrid plug-in, dar producatorul de automobile lucreaza la o versiune complet electrica, a declarat seful de marketing al VW Commercial Vehicle, Lars Krause.

Amarok va fi vandut cu cabina dubla si patru usi, dar unele piete vor primi si o cabina simpla cu doua usi. Vor exista cinci versiuni de echipare. Peste 830.000 de unitati de Amarok au fost vandute pana in prezent in Europa, America de Sud, Africa de Sud si Asia-Pacific.

In prezent, VW nu are de gand sa vanda Amarok-ul in SUA, deoarece este prea mic pentru majoritatea cumparatorilor de pick-up.

Amarok va fi dezvaluit pe deplin in vara, inainte de lansarea pe piata inainte de sfarsitul anului. Amarok va fi construit de Ford alaturi de Ranger la fabrica Ford din Silverton, Africa de Sud.

Un parteneriat industrial intre Ford si VW include si Ford construirea unei noi camionete VW Transporter alaturi de urmatoarea sa duba Transit Custom, productia care va incepe in 2023 in Turcia.