Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Productia din Marea Britanie cea mai slaba din 2009 pana acum

Productia de masini din Marea Britanie a scazut cu 33% luna trecuta, marcand cel mai slab martie de la criza financiara din 2009 incoace, deoarece deficitul global de cipuri si conflictul din Ucraina au afectat producatorii de automobile.



Sursa: autocar.co.uk


Asociatia industriala SMMT a declarat ca in martie au fost produse 76.900 de masini, comparativ cu 115.498 anul trecut si a atribuit scaderea in principal unei diminuari a productiei pentru pietele de peste mari.


Industria auto se zdruncina din cauza preturilor metalelor si energiei, a gaurilor din lantul de aprovizionare din cauza pandemiei si a crizei de cipuri semiconductoare.


Invazia Ucrainei de catre Rusia i-a lasat pe producatorii auto sa caute aprovizionare alternativa cu piese vitale. Rusia si Ucraina sunt surse pentru cablarea electrica si pentru aluminiu, paladiu si nichel utilizate in baterii.


Provocarile au insemnat ca au fost fabricate cu 100.000 de masini mai putine in primele trei luni comparativ cu 2021, au aratat datele SMMT, deoarece productia a scazut cu 32%.


„Recuperarea nu a inceput inca si pe fondul unui mediu economic din ce in ce mai dificil, inclusiv a costurilor energetice in crestere, este nevoie de actiuni urgente pentru a proteja competitivitatea productiei din Regatul Unit”, a declarat CEO-ul SMMT, Mike Hawes.


Sursa: autocar.co.uk


Comunitatea din industrie a cerut guvernului sa reduca costurile energiei la acelasi nivel oferit altor industrii consumatoare de energie si a cerut acces la energie cu costuri reduse si cu emisii reduse de carbon pe masura ce trecerea la vehiculele electrice se intensifica.


La inceputul acestei luni, Marea Britanie a extins o schema pentru a ajuta industriile mari consumatoare de energie, cum ar fi productia de otel, sa faca fata costurilor in crestere ale energiei electrice, care au atins, de asemenea, noi maxime in acest an in urma crizei Rusia-Ucraina.


Jaguar Land Rover, Toyota, Mini, Rolls-Royce, Bentley se numara printre producatorii auto cu fabrici de masini in Marea Britanie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA