Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis va cumpara afaceri de car-sharing de la BMW si Mercedes

Stellantis a fost de acord sa cumpere afacerea de ride sharing Share Now de la BMW si Mercedes-Benz, deoarece cei doi producatori auto germani se concentreaza pe partea software a aliantei lor de mobilitate.



Sursa: ruetir.com


Stellantis vrea sa se pozitioneze ca lider global in car-sharing, folosind acest pas pentru a-si extinde afacerile existente in zona.


Share Now, liderul pietei europene, permite clientilor sa foloseasca smartphone-uri pentru inchirierea pe termen scurt de masini in diverse orase, incluzand modele BMW, Mini, Mercedes, Smart si Fiat.


Brigitte Courtehoux, care conduce divizia de mobilitate a Stellantis Free2move, a declarat ca afacerea face parte din planurile grupului de a creste venitul net din aceasta afacere la 700 de milioane de euro in 2025 si la 2,8 miliarde de euro in 2030, in crestere de la 40 de milioane de euro, anul trecut. In urmatorul deceniu, Stellantis intentioneaza sa extinda prezenta Free2move la nivel mondial, crescand-o la 15 milioane de utilizatori activi.


 


Sursa: europe.autonews.com


Vanzarea marcheaza un alt pas in remodelarea ofertelor de mobilitate pentru BMW si Mercedes, care si-au combinat serviciile respective in 2018 pentru a prelua furnizori precum Uber Technologies si a economisi costuri. Decizia producatorilor auto germani de a renunta la serviciul de partajare a masinii subliniaza provocarile cu care se confrunta in a face astfel de oferte profitabile fara amploarea necesara.


BMW si Mercedes au inceput car-sharing-ul in 2011 si respectiv, 2008, ca o modalitate de a-i determina pe tinerii cumparatori sa-si incerce marcile si sa tina pasul cu nevoile de mobilitate in schimbare. Share Now este liderul pietei europene si a adaugat optiuni de inchiriere pe termen lung, dincolo de utilizarea vehiculelor pe minut, cu ajutorul unei aplicatii pentru smartphone.


Prin vanzarea diviziei, BMW si Mercedes se vor concentra pe cele doua parti ramase ale cooperarii lor in materie de mobilitate: Free Now, o aplicatie care permite rezervarea de masini, taxiuri, scutere si biciclete electrice si aplicatia de rezervare a infrastructurii de sncarcare, Charge Now.


Grupul Volkswagen, cel mai mare rival european al lui Stellantis, se apropie de achizitia Europcar, ca parte a unui impuls mai amplu de a crea o platforma extinsa de servicii de mobilitate. Un consortiu condus de VW se asteapta ca acordul sa fie finalizat inainte de sfarsitul celui de-al doilea trimestru.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA