Subaru va incepe sa construiasca vehicule electrice de la jumatatea deceniului, straduindu-se sa ajunga pe drumul catre masini fara emisii.
Subaru, care este in urma cu vehiculele electrice, isi va accelera ritmul in cursa de masini cu baterie prin adaugarea unei fabrici de asamblare de vehicule electrice in Japonia incepand cu aproximativ 2027.
Miscarea face parte dintr-o investitie de miliarde de dolari in electrificare in urmatorii cinci ani.
Cheltuielile lui Subaru arata ca specialistul in tractiune integrala isi indreapta in sfarsit atentia catre vehiculele complet electrice, dupa ce a introdus primul sau competitor serios, crossover-ul Solterra EV, abia anul acesta. Spre deosebire de Solterra, vehiculele electrice produse in a doua jumatate a acestui deceniu vor fi produse direct de Subaru.
Subaru va incepe sa-si produca propriile vehicule electrice in productie mixta cu vehicule cu ardere interna la uzina lui Yajima din Japonia la mijlocul anilor 2020. Din aproximativ 2027, Subaru va construi o fabrica de vehicule electrice dedicate pe locul fabricii sale Oizumi, care acum produce motoare si transmisii.
Nakamura a spus ca piata vehiculelor electrice s-a schimbat radical doar in ultimul an. Chiar si dealerii americani incep sa aiba in vedere comenzile pentru masini electrice cu baterie, mai ales dupa ce au experimentat viitorul Solterra.
„Acum doi sau trei ani, comerciantii retail din SUA nu intrebau deloc despre vehiculele electrice”, a spus Nakamura.
Pe la jumatatea deceniului, Subaru va introduce, de asemenea, modele hybrid de ultima generatie bazate pe motorizari pe benzina-electrice furnizate de Toyota, care detine un pachet de 20% din actiunile Subaru.
De asemenea, producatorul a declarat ca va investi 250 de miliarde 2,05 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani in initiativele hybrid si vehicule electrice.
Solterra, care a fost pusa in vanzare pe 12 mai in Japonia, va fi vanduta si in SUA, Canada, Europa si China. Este coechipierul de partajare a insignei a bZ4X si o imagine in oglinda a Toyota.
Nakamura a spus ca profitul operational a scazut cu 12%, pana la 742,4 milioane de dolari in anul fiscal incheiat la 31 martie. Vanzarile globale au scazut cu 15%, pana la 734.000 de vehicule, deoarece compania a simtit intreruperile productiei legate de pandemie si penuria mondiala de semiconductori, a spus compania intr- un comunicat. Intre timp, cresterea costurilor materiilor prime si logisticii a dus la scaderea si mai mare a profitului.
Privind in perspectiva, totusi, Subaru prezice o revenire semnificativa in anul fiscal curent pana la 31 martie 2023. Producatorul auto vede ca vanzarile globale vor reveni cu 28%, pana la 940.000 de unitati.
Profitul operational este estimat sa se dubleze cu peste 1,64 miliarde dolari, in mare parte datorita recuperarii volumului si impulsul ratelor de schimb valutare benefice.
Similar Articles
18 May 2022
sfat achizitie , achizitie , auto , electric , stiri , stiri auto , aproape masini , pareri , subaru