Mercedes Clasa G electrica va folosi tehnologia bateriei cu silicon care imbunatateste autonomia comparativ cu bateriile clasice din litiu.

Sursa: mercedes-benz.ro

Mercedes este primul client auto anuntat public al bateriilor Sila Nanotechnologies, fondata de un fost inginer Tesla. Mercedes-Benz va incorpora o noua baterie in viitoarea sa clasa G electric din 2025, o solutie la problema modului de a alimenta masinile electrice mari fara a le ingreuna cu baterii grele.

Bateria, produsa de start-up-ul Sila Nanotechnologies, foloseste anozi pe baza de siliciu si are de la 20% pana la 40% mai multa energie decat celulele comparabile disponibile in prezent, dupa spusele Mercedes. Siliciul ofera o alternativa la grafitul cel mai des folosit, din care 70% provine din China. Tesla a declarat in 2020 ca va spori utilizarea siliciului in bateriile sale.

Mercedes este primul client auto anuntat public al start-up-ului de baterii Sila Nanotechnologies din California, care investeste o suma de sute de milioane de dolari intr-o noua fabrica din statul Washington, care urmeaza sa fie deschisa in 2024. Mercedes detine o participatie minoritara, necotata la Sila, care lucreaza si cu BMW.

Sursa: caranddriver.com

„Oferirea unei densitati de energie atat de ridicata este un adevarat schimbator de joc si ne permite sa gandim in directii complet noi atunci cand dezvoltam viitoare masini electrice”, a declarat Markus Schaefer, directorul de tehnologie Mercedes, intr-un comunicat.

Clasa G este printre cele mai scumpe masini din gama Mercedes, jucand un rol din ce in ce mai important in strategia producatorului de crestere a marjelor pentru a ajuta la finantarea tranzitiei catre tehnologia vehiculelor electrice.

Cand o baterie este incarcata, ionii curg de la catod la anod. Cand este descarcat, ionii se inverseaza. Materialul anodului conventional este grafitul, dar cercetatorii s-au uitat la siliciu ca o alternativa pentru a dezvolta o baterie care poate impacheta mai multa energie.

Cand Mercedes a venit cu Clasa G la sfarsitul anilor 1970, designul sau si capabilitatile pentru toate tipurile de teren, au fost concepute pentru soldati si exploratori. A ramas in mare parte in acea nisa pana cand boom-ul SUV-urilor a aruncat modelul mai mult in curentul mainstream, castigand clienti de profil.