Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nissan dezvolta un nou vehicul electric pentru mediul urban

Nissan si Mitsubishi isi propun sa atinga cererea uriasa a Japoniei pentru masini mici, citadine, complet electrice in segmentul de mini-vehicule.



Sursa: autoguide.com


Nissan si Mitsubishi au facut un pas important in planurile lor de accelerare a gamei vehiculelor electrice odata cu inceperea productiei a unei perechi de mini-vehicule electrice dezvoltate in comun pentru piata japoneza.


Nissan Sakura si Mitsubishi eK X EV , urmaresc sa atinga cererea interna uriasa de autovehicule in segmentul mini-masinilor prin lansarea unei noi variante integral electrice. Mini-vehiculele cuprind aproximativ 40% din vanzarile de vehicule usoare japoneze.


Noile intrari se alatura modelului Toyota C+Pod cu 2 locuri. Mitsubishi vinde, de asemenea, un vehicul comercial complet electric numit Minicab MiEV. Sakura este prima intrare a Nissan complet electrica in acest segment. Mitsubishi a fost pionier in aceasta tehnologie cu i-MiEV , o masina electrica, care a fost lansata in 2010.


Pentru Nissan, Sakura este al treilea vehicul electric din linie dupa hatchback-ul Leaf si crossover-ul Ariya lansat recent. Sakura este un potential jucator in Japonia, ajutand Nissan sa isi atinga obiectivul de a electrifica 40% din mixul sau global de modele pana in 2026.


Nissan doreste sa investeasca 2 trilioane de yeni in urmatorii cinci ani pentru a electrifica 23 de modele pana in 2030, inclusiv 15 masini complet electrice, a declarat vineri CEO-ul Makoto Uchida.


Sursa: evspecifications.com


Nissan a prezentat modelul Sakura cu un concept de minimasina electrica  la Salonul auto de la Tokyo 2019. Sakura cu cinci usi si patru locuri primeste o baterie litiu-ion de 20 de kWh si un motor de 47 de kilowati.


eK X EV are aceleasi specificatii pentru motor si baterie. Mitsubishi a evoluat timpuriu in domeniul vehiculelor electrice, dar si-a indreptat atentia catre vehiculele hybrid plug-in in ultimii ani.


Sakura impartaseste acelasi stil elegant si modern  precum Ariya. Mitsubishi primeste partea frontala robusta in forma de X a marcii respective, cu iluminarea laterala proeminenta a fetei, vazuta in crossover-ul reproiectat Outlander.


Ambele vehicule sunt produse la uzina de asamblare Mizushima a Mitsubishi din vestul Japoniei, in cadrul joint venture-ului NMKV Co. pentru fabricarea de mini-vehicule.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA