Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Putin spune ca guvernul trebuie sa sprijine industria auto autohtona

Presedintele rus Vladimir Putin a ordonat joi guvernului sau sa vina rapid cu noi masuri de sprijinire a industriei auto autohtone, care se confrunta cu vanzarile scazute cauzate de invazia Ucrainei.



Sursa: rusautonews.com


Ministrul Industriei si Comertului, Denis Manturov, a declarat ca Moscova va aloca 377 de milioane de dolari in acest an pentru a sustine cererea de masini, pe fondul crizei cererii din partea cumparatorilor rusi si a problemelor grave de logistica ca urmare a sanctiunilor occidentale, vanzarile de masini au scazut cu 83,5% in mai, potrivit datelor Asociatiei Intreprinderilor Europene (AEB).


„As dori sa cer guvernului sa ne spuna in detaliu ce masuri rapide ia pentru a sprijini industria auto si pentru a stabiliza piata interna”, a spus Putin intr-o intalnire cu oficiali difuzata de televiziunea de stat.


Ministrul Industriei si Comertului, Denis Manturov, a declarat ca Moscova va aloca 20,7 miliarde de ruble in acest an pentru a sustine cererea de masini, a raportat Interfax.


Aproximativ 10,2 miliarde de ruble ar fi cheltuite pentru reluarea imprumuturilor auto, restul impartit intre sprijinul pentru ratele preferentiale de leasing, precum si stimulente pentru vehiculele electrice si pe benzina. „Acesta este ceea ce ar trebui implementat in viitorul apropiat pentru a stimula piata tocmai pentru acele produse care sunt produse in mod liber si pot fi furnizate consumatorilor nostri”, a spus agentia.


Sursa: renaultgroup.com


Agentia rusa de statistica Rosstat spune ca preturile masinilor au crescut cu aproape 50% de la inceputul anului, zdruncinand cererea intr-o tara in care veniturile gospodariilor au scazut, in timp ce inflatia se apropie de maximele din ultimii 20 de ani.


In ultimele saptamani, un sir de oficiali au avertizat cu privire la o posibila scadere a cererii care ar putea accentua criza economica, deja estimata a fi cea mai grava din cel putin ultimele doua decenii. In ciuda eforturilor de substitutie a importurilor, industria auto din Rusia a ramas puternic dependenta de investitiile si echipamentele straine.


Producatorul Lada AvtoVAZ, cel mai mare producator de masini din Rusia, a oprit productia pentru mai bine de doua luni, invocand o lipsa de piese electronice. Renault a incheiat un acord in mai pentru a -si vinde pachetul majoritar de actiuni din AvtoVAZ unui institut de stiinta rus, se pare, pentru suma simbolica de doar o rubla, cu o optiune de sase ani de a-l rascumpara.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA