Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Audi se alatura BMW, Mercedes si altora care aduc intern productia de motoare electrice

Marca Grupului VW va investi 320 de milioane de dolari pentru a creste productia de motoare electrice Audi in Ungaria, a declarat ministrul.



Sursa: motortrend.com


Audi va investi 120 de miliarde de forinti (320,2 milioane de dolari) pentru a creste productia de motoare electrice la fabrica sa din Gyor din vestul Ungariei, a declarat Peter Szijjarto, ministrul de externe al tarii. Szijjarto a spus ca Audi va incepe sa produca noile sisteme de propulsie in 2025, adaugand 500 de locuri de munca la fabrica.


Audi nu a raspuns la  solicitarea de comentarii suplimentare atunci cand a fost contactata de Automotive News Europe.


Audi a inceput productia de motoare la Gyor in 1994, inainte de a adauga productia de motoare electrice in 2018. Astazi marca premium se alatura rivalilor pentru a prelua mai multa productie de trenuri de rulare electrice in mod intern, pe masura ce producatorii de automobile se indeparteaza de motoarele clasice cu ardere interna.


Comentariile lui Szijjarto vin la cateva zile dupa ce rivalul premium BMW a declarat ca intentioneaza sa investeasca 1 miliard de euro la fabrica sa din Steyr, Austria, pana in 2030 pentru a permite dezvoltarea si productia de motopropulsoare electrice de urmatoarea generatie incepand cu 2025. BMW produce deja motoare electrice la fabrica sa din Dingolfing, Germania.


Productia din Austria, care a construit motoare cu ardere interna pentru marcile BMW si Mini timp de 40 de ani, va oferi producatorului de automobile o a doua locatie pentru productia de componente e-drivetrain.


Sursa: volkswagen.ro


,,In timp ce doar 35% dintre motoarele electrice sunt in prezent construite intern, se asteapta ca aceasta cifra va creste la 60% pana in 2030, pe masura ce vanzarile de masini electrice cresc si producatorii de automobile cauta sa-si pastreze locurile de munca si sa obtina controlul asupra lantului valoric al vehiculelor electrice”, a declarat la inceputul acestui an Oliver Petschenyk, un analist al grupului de propulsie la LMC Automotive.


Grupul Renault isi produce propriile motoare la fabrica sa de motoare din Cleon, Franta, in timp ce Mercedes-Benz spune ca motoarele construite intern „sunt o parte cheie” a strategiei sale.


Printre cei care se pregatesc sa treaca la productia interna se regasesc: Volkswagen, care intentioneaza sa construiasca anual pana la 1,4 milioane de motoare pentru platforma sa MEB, incepand cu 2023 si Stellantis, care a facut echipa cu producatorul japonez de motoare Nidec pentru a incepe productia planificata pentru sfarsitul acestui an.


Si in timp ce Volvo cumpara in prezent motoare de la furnizori, marca a angajat 83 de milioane de dolari anul trecut pentru a construi motoare la o fabrica din Skovde, Suedia, pentru urmatoarea generatie de vehicule electrice.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA