Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Comrenzile Audi, Porsche, Bentley EV, intarziate de problemele software ale Grupului VW

Masinile electrice emblematice de la Audi, Porsche si Bentley se confrunta cu intarzieri in lansari din cauza problemelor la unitatea Cariad a Grupului VW.



Sursa: autocar.co.uk


Noua masina emblematica a Audi, care este dezvoltata in cadrul proiectului Artemis, nu se va lansa pana in 2027 cum a fost planificat ci cu trei ani mai tarziu, au declarat cateva surse pentru Automotive News Europe. Si planul Bentley de a vinde doar masini alimentate cu baterii pana in 2030 pare indoielnic.


Noul Macan electric al Porsche si Audi Q6 e-tron sunt de asemenea amenintate cu intarzieri. Ambele sunt programate sa fie lansate anul viitor.


Proiectul Artemis al Audi ar fi trebuit sa lanseze o generatie de software 2.0 capabila de conducere autonoma de nivel 4 hands-off, inca din 2024. Acum, prima masina Artemis de productie, numita intern Landjet, va incepe abia dupa berlina pilot Trinity de la Volkswagen, potrivit companiei. VW construieste o noua fabrica in Wolfsburg pentru a produce Trinity incepand cu 2026.


Audi intentioneaza acum sa lanseze un flagship electric subtire, cu nume de cod Landyacht, cu o forma mai inalta a caroseriei in 2025, dar fara tehnologie de conducere autonoma care ar fi trebuit sa ajute marca sa contracareze concurenta Tesla si rivalii germani BMW si Mercedes-Benz. In loc de a utiliza software-ul 2.0, este planificata o dezvoltare ulterioara a versiunii intermediare 1.2 care ar fi trebuit sa fie finalizata in 2021, dar de asemenea exista intarzieri.


Directorii de la Porsche si Audi sunt frustrati de aceste intarzieri.


Audi vrea sa inceapa productia de pre-serie a lui Q6 e-tron, viitorul sau rival Tesla Model Y, la fabrica sa din Ingolstadt, Germania, la sfarsitul anului. Productia de serie este acum planificata sa inceapa in septembrie 2023. „Avem nevoie de software pentru asta”, a declarat un manager.


Sursa: cnbc.com


Porsche a inceput deja productia de pre-serie a Macanului electric la fabrica sa din Leipzig, Germania. „Hardware-ul este grozav”, a declarat o sursa Porsche pentru Automobilwoche . „Dar software-ul inca lipseste”.


Cariad va fi eficientizat intr-un efort de a accelera ritmul dezvoltarii software, dupa declaratiile lui Dirk Hilgenberg, seful unitatii, pentru ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung la inceputul acestei luni.


La inceputul anului, VW a anuntat un parteneriat cu furnizorul Tier One Bosch pentru a ajuta la dezvoltarea functiilor software avansate de asistenta la conducere, pe care unii le-au vazut ca o retragere strategica.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA