Ford va dezvalui un Mustang actualizat, de generatia a saptea la Salonul Auto International de la Detroit din America de Nord, in septembrie, potrivit unor surse.

Sursa: thedrive.com

Pentru Mustang de a saptea generatie, cu numele de cod S650, este de asteptat sa inceapa productia in prima jumatate a anului viitor. Se asteapta ca vehiculul sa aiba motoare V-8 si EcoBoost cu patru cilindri.

Purtatorul de cuvant al Ford, Mike Levine, a refuzat marti sa discute despre planurile producatorului auto de la Detroit. „Am spus anterior ca noul Mustang din a saptea generatie este pe drum si abia asteptam sa impartasim mai multe detalii in curand”, a spus el intr-un comunicat.

Actuala generatie Mustang, pentru care productia a inceput in 2015, a fost lider de segment, chiar daca interesul pentru astfel de vehicule a scazut. Vanzarile Mustang in SUA au scazut cu 14% de la an la an pana in 2021, la 52.414 vehicule. Vanzarile au resimtit inca o scadere cu 18% in primele sase luni ale acestui an.

Cu toate acestea, Ford considera produsul una dintre „imaginile” sale de succes si a adaugat o serie de variante de-a lungul ciclului de viata al vehiculului actual, inclusiv Shelby GT500 si Mach 1. Ford s-a angajat in iunie sa construiasca a saptea generatie Mustang in Flat Rock, Michigan unde este construit cel actual, ca parte a unei investitii mai ample in productie in trei state din Midwest.

Sursa: carscoops.com

Salonul auto de la Detroit va avea loc in perioada 14-25 septembrie. Este primul spectacol din Detroit din ianuarie 2019. Organizatorii planuisera sa-l mute in vara, dar evenimentele din 2020 si 2021 au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Rod Alberts, director executiv al Asociatiei Dealerilor Auto din Detroit, care produce spectacolul, a declarat recent ca a asigurat participarea a 35 de marci, cu cinci activari majore in interiorul showroom-ului.

Evenimentul va include expozitii interioare la centrul de conventii Huntington Place din Detroit, precum si expozitii in aer liber in centrul orasului.