Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW se asteapta la costuri mai mari pentru reaprovizionarea marfurilor

VW se asteapta la preturi mai mari pentru marfuri, pe masura ce disponibilitatea cipurilor se imbunatateste si productia revine.



Sursa: techxplore.com


Grupul Volkswagen se pregateste sa plateasca preturi mai mari pentru marfuri, deoarece imbunatatirea ofertei de semiconductori le permite producatorilor de automobile sa mareasca productia si sa inceapa sa livreze masini clientilor in asteptare.


Vanzarile au crescut deja „in mod semnificativ” in ultimele saptamani, pe masura ce mai multe cipuri au devenit disponibile, a spus VW joi.


Odata cu scaderea stocurilor de materiale mai ieftine, reaprovizionarea depozitelor va fi mai scumpa in conditiile actuale de piata, a declarat directorul financiar Arno Antlitz, intr-un interviu.


„Ne asteptam sa avem mai multe cipuri si prin urmare, utilizarea capacitatii se va imbunatati”, a spus Antlitz. „Preturile materiilor prime vor lovi industria si mai tare decat in ​​prima jumatate, asa ca trebuie sa ne pregatim pentru asta.”


Avand in vedere criza aprovizionarii in deja al treilea an, producatorii se uita la liste de asteptare de pana la un an pentru unele modele cu multi cumparatori, nerabdatori in a cumpara in sfarsit o masina noua.


Preturile materiilor prime au atins niveluri record in acest an. Cuprul, important pentru fabricarea motoarelor cu ardere, precum si a masinilor electrice, a scazut cu 28% de la cel mai mare nivel din martie, in timp ce otelul a scazut cu mai mult de o cincime.


Sursa: theguardian.com


Producatorii de automobile au depasit criza lantului de aprovizionare cu cipuri, schimband productia catre modelele lor cele mai profitabile. Pe masura ce reprezentantele auto au ramas fara masini, preturile pentru vehiculele noi si second-hand au crescut pentru a oferi producatorilor profituri excelente.


Totodata, fabricile revin la conditii de lucru mai normale, producatorii auto asteptandu-se ca preturile autocolantelor sa se diminueze.


„Trebuie sa ne pregatim pentru competitie”, a spus Antlitz. „Trebuie sa fim competitivi in ceea ce priveste preturile si sa ne reinnoim atentia asupra costurilor fixe si a productivitatii.”


Similar Articles

Munteanu Ioana

02 August 2022

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA