Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Producatorii de automobile se confrunta cu cererea slaba a vehiculelor si inflatia crescuta

Producatorii de automobile raporteaza o cerere mai scazuta in Europa si America de Nord, pe fondul a ceea ce analistii spun ca este o dovada din ce in ce mai mare ca majoritatea clientilor se opun preturilor mai mari si isi pastreaza banii pentru alte nevoi si ca sa combata inflatia.



Sursa: carnewschina.com


Desi unele marci de lux cum ar fi Ferrari si Mercedes-Benz au crescut previziunile de vanzari din cauza cererii continue ridicate pentru modele de top, perspectivele pentru cea mai mare parte a industriei sunt mai sumbre.


Timpii de asteptare pentru noile comenzi devin mai scurte, pe masura ce registrele de comenzi se subtiaza. Asta chiar si cu productia mai lenta decat de obicei si livrarile cu mult sub anul trecut, au spus directorii.


„Noile comenzi primite sunt in scadere”, a declarat CEO-ul BMW, Oliver Zipse, exemplificand in special Europa.


„Cererea este in scadere”, a declarat directorul financiar Volkswagen, Arno Antlitz, saptamana trecuta, desi a spus despre listele de comenzi ca sunt inca pline pentru lunile urmatoare. „Semnele de avertizare sunt pentru Europa si America de Nord, mai putin pentru regiunea chineza”, a spus Antlitz.


Inflatia in Europa si SUA a crescut vertiginos in ultimele luni, bancile centrale avertizand ca un varf ar putea fi in cateva luni, ceea ce a dus la scaderea sentimentului consumatorilor si al afacerilor.


Datele de la reprezentantele de masini online si platformele de licitatie au aratat o incetinire a cererii inca din luna martie a acestui an, a declarat Philip Nothard, director de informatii pentru Europa la Cox Automotive. „Consumatorii sunt in prezent foarte precauti”, a spus el.


Sursa: carbuyer.co.uk


„Puterea cumpararii unei masini in bugetul gospodariei este ceva cu care ne vom confrunta”, a declarat luna trecuta CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares.


Deocamdata, producatorul de automobile intentiona sa continue sa-si transmita propriile costuri in crestere catre consumatori, dar acest lucru nu putea dura pentru totdeauna. „Exista o limita pentru cresterea preturilor”, a spus Tavares.


In SUA, Ford se gandeste sa readuca reduceri si stimulente care au fost abandonate anul trecut pe fondul preocuparilor legate de lantul de aprovizionare, a declarat directorul financiar John Lawler. „Aceasta este o supapa de siguranta in viitor”, a spus el.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA