Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lucratorii VW Mexic resping acordul de salarizare desi inflatia creste

Lucratorii de la principala fabrica a Volkswagen din Mexic au respins acordul propriului sindicat cu conducerea pentru o crestere a salariului cu 9%, pregatindu-se pentru discutii ulterioare, in momentul in care inflatia atinge un maxim din ultimii 22 de ani.



Sursa: mexico-now.com


VW le-a oferit muncitorilor care construiesc modele Jetta si Tiguan o crestere salariala de 9%, depasind cresterile salariale convenite de GM, Nissan si Mazda.


Volkswagen Mexico a declarat marti ca a participat la un dialog constructiv cu sindicatul dupa respingerea neasteptata intr-un vot de saptamana trecuta, cu privire la ceea ce ar fi fost cea mai mare crestere a producatorului de automobile din Mexic din ultimii ani.


Sindicatul Independent al Muncitorilor din Automobile (SITIAVW) a uzinei a anuntat luna trecuta majorarea propusa pentru cei 7.000 de lucratori ai sai din statul central Puebla, unde Volkswagen construieste masini, inclusiv Jetta si Tiguan, depasind o crestere recenta de 8,5% a salariilor la o unitate General Motors in Guanajuato.


Lucratorii din Mexic, care trebuiau sa semneze acordul, au parut in cele din urma nemultumiti de marirea negociata, dupa declaratiile SITIAVW.


VW a spus ca negocierile ce au durat timp de o luna au luat in considerare dificultatile lantului de aprovizionare care au facut operatiunile mai costisitoare si lipsa de cipuri semiconductoare care a afectat productia de mai bine de un an.


Contractul urma sa dureze doi ani, salariul urmand a fi negociat din nou peste un an. Salariile sindicale la uzina din Puebla, unele dintre cele mai mari din sectorul auto din Mexic, variaza de la aproximativ 15 la 48 de dolari pe zi.


Sursa: autoevolution.com


SITIAVW a declarat pentru Reuters ca asteapta ca autoritatile  sa aprobe rezultatele sondajului din inainte de a lua masuri suplimentare.  SITIAVW, unul dintre cele mai puternice sindicate independente din Mexic, a cautat initial o majorare de peste 15%, invocand inflatia. Anul trecut, a fost de acord cu o crestere de 5,5% cu VW.


Inflatia anuala mexicana a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani in iulie, au aratat datele marti, preturile crescand cu 8,15% in acest an. In alte oferte recente de plata, Nissan a fost de acord cu o crestere de 6,5%, iar Mazda cu 5,5%.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA