Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Programul Rabla Local incepe in septembrie. Conditiile in care o masina este considerata eligibila pentru casat

De luna viitoare, soferii au posibilitatea sa scape de masinile mai vechi de 15 ani si se vor putea inscrie in programul numit „Rabla Local”.



Sursa: automarket.ro


Vor fi oferiti pentru fiecare vehicul cate 3.000 de lei, iar o noutate este cea ca nu vor fi conditionati sa cumpere un vehicul nou. Autoritatile estimeaza ca prin acest mod vor reusi sa scoata din circulatie 250 de mii de masini mai vechi de 15 ani, un plan pentru urmatorii 5 ani.


Administratia Fondului pentru Mediu lanseaza, in septembrie, „Programul privind casarea autovehiculelor uzate”, cunoscut sub numele de „Rabla Local”. Ceea ce este nou fata de celalalte programe Rabla, este ca proprietarii masinilor casate nu mai sunt obligati sa isi cumpere un autoturism nou si vor putea cheltui cum doresc banii primiti, adica suma de 3000 de lei pentru un autoturism.


O masina poate fi considerata eligibila pentru programul Rabla Local daca indeplindeste cumulativ urmatoarele criterii:


– trebuie sa fie mai veche de 15 ani la momentul inscrierii in program, vechime care este calculata de la anul fabricatiei;


– trebuie sa fie inregistrata in evidentele fiscale din localitatea in care se solicita casarea;


– trebuie sa aiba norma de poluare Euro 3 sau mai putin;


– trebuie sa fie inmatriculata in Romania de cel putin 3 ani.


Procedura este una simpla si mai exact proprietarii masinilor trebuie sa depuna o cerere la Primarie si sa astepte confirmarea ca sunt indeplinite toate criteriile. Pentru urmatorul pas, masinile pot fi duse la orice centru autorizat de casare din zona iar cu bonul primit se vor intoarce la primarie pentru decontare.


Sursa: playtech.ro


Programul in valoare de 500 de milioane de lei va fi implementat cu sprijinul autoritatilor locale. Jumatate din suma de 3.000 de lei va fi suportata din bugetul Administratiei Fondului de Mediu iar cealalta jumatate din bugetul local ceea ce semnifica ca programul va fi influentat direct de sumele prevazute in bugetele locale ce vor avea aceasta destinatie. Este foarte probabil ca unele administratii locale sa impuna o limita de masini acceptate, in timp ce altele s-ar putea sa nu participe.


,,Marile orase deja s-au inscris. Unele dintre ele au lansat deja programele proprii, chiar inainte ca ghidul pentru acest program sa fie aprobat definitiv. Intrebarea este in ce masura se vor inscrie autoritatile locale din mediul rural. Si acolo trebuie desfasurat acest program”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului.


Datele oficiale arata ca la finalul anului trecut 4,5 milioane de masini erau mai vechi de 15 ani, ceea ce reprezinta aproape jumatate din parcul auto roman.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA