Reclamele Jaguar pentru stilul de viata urmaresc sa pozitioneze brandul ca cel mai inalt nivel luxului. Metamorfoza Jaguar intr-un brand de ultralux este in desfasurare.

Sursa: europe.autonews.com

Schimbarea incepe cu crearea in mintea consumatorilor a unei perceptii mai luxoase asupra brandului britanic emblematic. Actiunea a inceput pe 8 august cu o noua campanie de marketing care include reclame si videoclipuri pentru reviste de lux.

Reclamele privind stilul de viata urmaresc sa pozitioneze Jaguar drept apogeul luxului, chiar langa marci europene exclusive.

„De fapt, facem parte din acea lume, dar nu comunicam cu adevarat marca in acest fel. Suntem destul de inradacinati in traditia auto”, a declarat Stuart Schorr, vicepresedinte de comunicatii pentru Jaguar Land Rover America de Nord.

Cand CEO-ul Jaguar Land Rover, Thierry Bollore si-a lansat planul Reimagine, care va face ca generatia actuala de Jaguar sa inceteze productia si sa fie inlocuita cu o serie de vehicule electrice de ultralux in 2025, el a lasat un indiciu despre obiectivul pe termen lung pentru Jaguar si Land Rover si anume: creeaza cele mai dorite vehicule de lux din lume.

„Am luat decizia de a eleva marcile noastre orientate catre consumatori pentru a incerca sa fim printre cele mai elegante, rafinate si moderne marci de lux din lume, fara a fi constransi de industria auto”, a spus Schorr.

Primele reclame prezinta modele de la o prezentare de moda si doar anumite parti ale vehiculelor sunt vazute in multe dintre reclame iar vehiculele sunt in culori inchise, monocromatice si nu sunt in centrul atentiei. „Am facut acest efort constient in publicitatea noastra, in retelele noastre sociale pentru a fi mult mai rafinat, mult mai elegant si mult mai modern”, a spus Schorr.

Campania nu este o previzualizare a ceea ce va urma in 2025, dupa spusele Schorr. Atunci sosesc vehiculele electrice Jaguar, toate cu un pret aproximativ si nu mai mic de 100.000 de dolari si probabil ca vor fi concurenti directi pentru Bentley, Aston Martin si alte marci cu preturi de sase cifre.

Sursa: autonews.com

„Nu este lansarea noului brand in 2025, dar reflecta dorinta noastra generala corporativa ca toate marcile noastre sa fie mult mai moderne, mult mai contemporane, mult mai inovatoare, provocatoare si uneori chiar misterioase”, a spus el.

Campania face, de asemenea, parte din miscarea mai ampla a Jaguar Land Rover de a pune dealerii sa-si imbunatateasca facilitatile, ceea ce majoritatea au facut, creand showroom-uri pentru fiecare marca sub acelasi acoperis. Reprezentantele, menite sa imbunatateasca experienta de cumparare de lux, sunt echipate cu zone care permit clientilor sa sorteze mostre de tesaturi si ornamente interioare, culori de vopsea si accesorii si apoi sa-si comande vehiculele.

Eforturile reflecta mutarea la nivel superior a Jaguar Land Rover. Land Rover are, de asemenea, o gama in crestere de vehicule care au un pret de peste 100.000 USD.

Harper’s Bazaar , Elle si Esquire sunt trei dintre revistele care vor prezenta noile reclame. Videoclipurile vor aparea pe retelele sociale ale revistelor.