Nissan a declarat ca va „suspenda operatiunile la instalatia de motoare din Decherd in asteptarea anunturilor despre viitoare produse”.

Sursa: infinitiusa.com

Colaborarea veche dintre Mercedes si Nissan va face un alt pas catre separearea programata in luna martie.

Nissan va „suspenda operatiunile la instalatia de motoare din Decherd, in asteptarea anunturilor despre produsele viitoare”, a declarat purtatorul de cuvant al Nissan America de Nord, Brian Brockman, despre uzina din East Tennessee care a fost deschisa in 2014. Cei 400 de angajati ai sai vor fi relocati.

La inceputul acestei luni, Mercedes a anuntat dealerii ca va renunta la motorul cu patru cilindri fabricat in Tennessee, care propulseaza crossover-ul GLE de dimensiuni medii al marcii, precum si furgonetele sale comerciale Sprinter si Metris.

Cunoscuta sub numele de ,,Uzina de Propulsie Infiniti” si construita pentru 319 milioane USD, langa fabrica de motoare si componente Decherd a Nissan, instalatia a produs un motor cu patru cilindri turbo de 2 litri, dezvoltat de Mercedes, proiectat de Mercedes, fabricat de Nissan si instalat in modelele care poarta insigne atat Infiniti cat si Mercedes.

Infiniti Powertrain a fost construit pentru a produce pana la 250.000 de motoare pe an, dar a reusit sa atinga doar 35% din capacitate la momentul varfului de productie, in 2020. A produs doar 50.000 de unitati anul trecut, potrivit AutoForecast Solutions.

Sursa: caranddrivers.com

Fabrica a incetat sa construiasca motoare pentru Infiniti Q50 dupa anul 2019. Acum nu exista suficienta cerere pentru motoarele cu patru cilindri pentru a justifica mentinerea in functiune a fabricii din Decherd, dupa cum a declarat Brian Maxim, vicepresedinte AutoForecast.

Proiectul pentru motoare a facut parte dintr-un parteneriat industrial mai larg , anuntat in 2010, pentru Daimler si alianta Nissan-Renault pentru a imparti vehicule si tehnologii de propulsie.

Intre timp, Mercedes si-a anuntat intentia de a deveni o marca complet electrica in urmatorul deceniu, facand ca instalatiile de motoare si platformele vehiculelor cu motoare cu ardere sa nu mai fie in centrul atentiei. Si Nissan intentioneaza acum sa lanseze 15 modele electrice cu baterii la nivel global pana in 2030, inclusiv doua vehicule electrice fabricate in SUA la jumatatea deceniului.