Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Bosch, investitie de 3 miliarde de dolari pentru a creste productia de microcipuri

Bosch intentioneaza sa investeasca mai mult de 3 miliarde de dolari in afacerea sa de semiconductori in crestere, pana in 2026.



Sursa: europe.autonews.com


Investitia va aborda o serie de nevoi ale industriei semiconductoarelor, inclusiv adaugarea de centre de testare, cercetarea unor noi tipuri de cipuri si cel mai important, noi capacitati de productie de cipuri in Germania.


In ultimele 18 luni, deficitul de microcipuri a determinat producatorii de automobile din intreaga lume sa anuleze 13 milioane de vehicule din programul de productie, potrivit AutoForecast Solutions.


„Microelectronica este viitorul si este vitala pentru succesul tuturor domeniilor de afaceri Bosch”, a declarat presedintele Bosch, Stefan Hartung, intr-o declaratie publicata miercuri. „Detinem o cheie principala pentru mobilitatea de maine”.


Bosch doreste sa rezolve nu numai cererea sa pentru mai multe microcipuri, ci si a Europei. Investitia va fi facuta ca raspuns la Legea europeana a cipurilor, Uniunea Europeana si guvernul federal german furnizand o parte din finantare pentru a stimula investitiile pentru a stimula industria europeana de microelectronice.


Liderii guvernelor europene spera sa dubleze ponderea Europei din productia globala de semiconductori de la 10% acum la 20% pana la sfarsitul deceniului.


„Europa poate si trebuie sa isi valorifice propriile puncte forte in industria semiconductoarelor”, a spus Hartung in declaratie. „Mai mult ca oricand, obiectivul trebuie sa fie producerea de cipuri pentru nevoile specifice ale industriei europene”.


Lipsa de cipuri a inceput in primele luni ale pandemiei de COVID-19, cand multi clienti industriali au anulat comenzile de cumparare pe termen lung de la producatorii de cipuri, considerand ca fabricile auto vor ramane inchise luni de zile, iar consumatorii aflati in casa nu ar fi interesati sa cumpere masini noi.


Dar in acelasi an, cererea consumatorilor pentru vehicule a revenit la niveluri ridicate, in ciuda pandemiei, ce ia surprins pe producatorii de automobile si furnizorii fara suficiente cipuri pentru a raspunde in mod adecvat.


Sursa: us.bosch-press.com


In lupta rezultata, industria auto a concurat cu companii gigantice de electronice de larg consum pentru a rascumpara alocatiile de cipuri.


Bosch a investit in mod constant pentru a-si produce propriile cipuri.


In urma cu un an, Bosch a deschis o noua capacitate de productie de plachete semiconductoare in Dresda la un cost de 1 miliard de dolari, reprezentand cea mai mare investitie unica din istoria companiei. Si dupa declaratiile oferite de Bosch, acesta va investi inca 400 de milioane de dolari pentru a extinde capacitatea in Reutlingen, Germania.


Bosch este clasat pe locul 1 pe lista Automotive News Europe a primilor 100 de furnizori globali, cu vanzari de piese la nivel mondial catre producatorii de automobile de 49,14 miliarde de dolari in 2021.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA