Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota va converti fabricile de motoare in fabrici de baterii

Toyota isi intensifica tranzitia de la motoarele cu ardere interna la masinile alimentate cu baterii, transformand fabricile de propulsie din Japonia in locuri de productie de baterii.



Sursa: carmagazine.co.uk


Revizuirile fac parte din planul de investitii de 5,6 miliarde de dolari anuntat de producatorul auto. Uzina de motoare Shimoyama si fabrica de trenuri motopropulsoare Myochi, ambele langa sediul global al Toyota, vor fi modernizate pentru a produce baterii pentru vehicule electrice.


Productia de baterii la acele locatii va fi gestionata prin Prime Planet Energy & Solutions, un joint venture pentru baterii intre Toyota si Panasonic.


„Am dori sa utilizam tehnologiile si abilitatile de productie pe care le-am dezvoltat in producerea de motoare si alte unitati si piese pentru productia de baterii, de asemenea, si sa stabilim un sistem de productie cu mai multe sisteme de propulsie pentru a ajuta la furnizarea unei game largi de optiuni”, a spus un purtator de cuvant al Toyota.


Schimbarea ofera o perspectiva asupra strategiei Toyota de a face fata revoltelor din industrie pe masura ce producatorii auto consacrati se intrec pentru  modernizare in noua era a electrificarii.


Conversiile fabricii arata ca Toyota va folosi fabricile existete dar si muncitorii acestora  si va incerca sa gestioneze o evolutie controlata.


Detaliile planului apar pe masura ce liderii auto din intreaga lume avertizeaza asupra pierderilor de locuri de munca in curs de tranzitie la vehiculele electrice. Vehiculele electrice  au mult mai putine piese decat vehiculele traditionale cu ardere interna si necesita mai putine ore pentru asamblare si mai putini lucratori pentru a construi.


Sursa: theverge.com


Presedintele Toyota, Akio Toyoda, este o voce proeminenta in sustinerea protectiei locurilor de munca. „Avem nevoie de locuri de munca stabile pe termen mediu si lung si de crearea unei societati in care toata lumea sa poata avea speranta si incredere in viitor”, a spus Toyoda.


Cea mai recenta investitie a Toyota include cheltuieli pentru cresterea capacitatii la o noua fabrica de baterii din Carolina de Nord si la alte doua fabrici de baterii din Japonia.


Investitia de mai multe miliarde de dolari a Toyota intareste strategia de a vinde 3,5 milioane de vehicule electrice pe an pana in 2030 pentru marcile Toyota si Lexus.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA