Daca penuria de semiconductori si riscurile de recesiune nu au fost suficiente pentru a-i ingrijora pe producatorii auto, iata ca a aparut inca un factor perturbator: consumatorii sunt dornici sa cumpere o masina Apple inainte ca una chiar sa existe.

Sursa: lifewire.com

Strategic Vision tocmai a lansat rezultatele unui studiu anual care anul acesta a ajuns la 200.000 de proprietari de vehicule noi. Pentru prima data, firma de consultanta a inclus Apple printre cele peste 45 de marci incluse in chestionarul pentru consumatori.

Constatarile sunt urmatoarele: 26% au spus ca  ,,vor lua in considerare cu siguranta” sa cumpere un vehicul de la producatorul de iPhone iar 24% au bifat („Imi place”) atunci cand au fost intrebati despre calitatea marcii, depasindu-i cu o marja larga pe toti ceilalti participanti la sondaj precum Toyota si Honda.

Aceasta este o putere serioasa a marcii si sugereaza ca ar exista un apetit semnificativ pentru masini alaturi de toate telefoanele, computere, ceasuri etc.

„Vom vedea ce face Apple”, a declarat anul trecut directorul general al gigantului tehnologic pentru New York Times.

Mark Gurman de la Bloomberg a raportat ca Apple doreste o masina electrica complet autonoma si isi propune sa aiba una gata in jurul anului 2025.

Autonoma sau nu, o masina Apple ar putea fi o forta formidabila avand in vedere cat de multe isi doresc consumatorii de tehnologie in noile lor vehicule si provocarile pe care le-au intampinat in indeplinirea acestor asteptari.

Deocamdata, lui Apple ii lipseste un partener industrial. Dar o companie pe care o cunoaste, asamblatorul de iPhone Foxconn, a achizitionat recent o fosta fabrica de asamblare General Motors din Ohio de la startup-ul aflat in dificultate Lordstown Motors. Fabrica este suficient de mare pentru a face cu usurinta 400.000 de vehicule pe an. Ar putea exista o multime de spatiu pentru Apple in viitorul acelei fabrici.

Studiul Strategic Vision arata ca producatorii de automobile au deja probleme cu amenintarea competitiva pe care o reprezinta Tesla. Dar si Elon Musk ar trebui sa se ingrijoreze: mai mult de 50% dintre proprietarii Tesla au spus ca vor lua in considerare cu siguranta un viitor vehicul Apple. „Toata lumea ar trebui sa fie pregatita”, spune presedintele Strategic Vision, Alexander Edwards.