Jeep isi va incepe parcursul catre 100% vehicule electrice pana in 2030 cu patru modele, de la micul Avenger pana la marele Wagoneer premium.
Jeep intentioneaza sa treaca de la zero vanzari de vehicule complet electrice in Europa in acest an la 100% in 2030. Pentru a ajunge acolo, compania-mama Stellantis va incepe cu lansarea a patru SUV-uri electrice pana in 2025 si va elimina treptat orice varianta de motor cu ardere in combustie, in urmatorii cinci ani.
„Vrem sa devenim liderul global in electrificarea SUV-urilor”, a declarat CEO-ul Jeep, Christian Meunier.
Jeep-ul este deja puternic hibridizat, cu o gama de SUV-uri hybrid plug-in, dar primul Jeep cu zero emisii va fi SUV-ul Avenger, care va debuta pe 17 octombrie la Salonul auto de la Paris. Avenger, care va intra in vanzare in Europa anul viitor, este de asteptat sa aiba o autonomie de aproximativ 400 km.
Obiectivele de electrificare ale Jeep sunt diferite in SUA, unde intentioneaza sa vanda vehicule cu emisii zero in proportie de 50% pana in 2030.
Primul Jeep complet electric disponibil in America de Nord va fi un SUV mare numit Recon. Spre deosebire de Avenger, Recon nu va avea o optiune de transmisie cu ardere interna. Jeep a spus ca Recon se adreseaza celor carora le place sa exploreze si sa aiba aventuri extreme.
Al treilea Jeep cu emisii zero va fi o versiune a marelui Wagoneer, numit de cod Wagoneer S, pe care seful de design al Stellantis Ralph Gilles l-a numit „arta premium americana”.
Jeep spune ca Wagoneer S, cu stil aerodinamic, va fi un produs global care vizeaza o autonomie de 400 mile (644 km) la o singura incarcare, cu 600 CP si un timp de 0-60 mph (97 km/h) de aproximativ 3,5 secunde. Va intra in vanzare in 2024. Jeep nu a spus cand ar putea aparea in Europa.
Jeep nu a dezvaluit niciun detaliu si despre al patrulea model complet electric, care urmeaza sa apara in 2025, potrivit unui raport al companiei.
Similar Articles
14 September 2022
sfat achizitie , achizitie , auto , electric , stiri , stiri auto , aproape masini , pareri , motoare , UE