Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Porsche Panamera este gata sa devina complet electric

Porsche Panamera planuieste sa devina complet electric, deoarece marca isi propune ca 80% din vanzarile sale globale sa fie complet electrice pana in 2030.



Sursa: motor1.com


In urmatorii cativa ani, toate modelele Porsche, cu exceptia modelului emblematic 911, se asteapta sa fie alimentate de la baterie. Porsche isi extinde, de asemenea, gama cu un crossover electric cu trei randuri emblematic.


„Pasam inainte ofensiva noastra electrica: pana la jumatatea deceniului, vrem sa oferim masina noastra sport 718 cu motor central, exclusiv intr-o forma complet electrica”, a declarat CEO-ul Porsche Oliver Blume in aceasta vara.


Panamera ar putea deveni electrica in a doua jumatate a deceniului, odata cu sosirea urmatoarei generatii de vehicule electrice Taycan. Potrivit unui raport Autocar, noile vehicule electrice vor avea o versiune sportiva a platformei Scalable Systems a Grupului Volkswagen.


Un purtator de cuvant al Porsche Cars North America a refuzat sa comenteze aceasta stire.


Sursele revistei Autocar spun ca Panamera EV va avea un ampatament de aproximativ 3078 mm si o lungime totala de aproximativ 5182 mm, similar cu Panamera cu ampatament lung existent, vandut in China, mentinand diferenta de dimensiune fata de Taycanul electric.


Panamera EV va fi oferit cu un sistem de propulsie cu un singur sau dublu motor. De asemenea, va primi o baterie de 800 de volti de ultima generatie, cu o tehnologie celulara mai eficienta din punct de vedere energetic si un anod cu continut de siliciu mai mare decat cel folosit de Porsche astazi, se arata in raportul celor de la Autocar.


Panamera complet electric ar putea fi stilat similar versiunilor cu ardere interna si hybrid plug-in.


Sursa: media.porsche.com


„Vor fi cateva elemente de design unice in partea din fata si in spate”, a spus Autocar. „Cu toate acestea, designul central al Panamera va fi acelasi pentru ambele.”


Porsche ar putea vinde Panamera cu zero emisii alaturi de modelul de generatie actuala, care va primi o improspatare anul viitor. Ciclul de viata actual al Panamera ar putea fi prelungit, permitand Porsche sa mentina o gama de grupuri motopropulsoare in timp ce adoptarea vehiculelor electrice este in creste.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA