Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes se confrunta cu amenintarea rationalizarii gazelor

Mercedes stocheaza piese pentru a continua productia in caz ca Germania va introduce rationalizarea combustibilului.



Sursa: dw.com


Mercedes-Benz stocheaza piesele pe care le produce folosind gaze naturale luand decizia de a mentine productia timp de cateva saptamani, chiar daca Germania introduce rationalizarea drastica a combustibilului.


Producatorul de automobile a produs piese suplimentare fabricate la turnatoriile sale din Untertuerkheim, care sunt folosite in cutii de viteze, osii si componente de transmisie pentru a acumula stocuri la fabricile din SUA si China.


Producatorii germani se grabesc sa se pregateasca pentru potentiala rationalizare a gazelor, deoarece guvernul incearca sa protejeze gospodariile si industria critica de penurie.


Deoarece Rusia a oprit efectiv fluxurile de gaze ca raspuns la sprijinul continentului pentru Ucraina, economia centrala a Europei si-a intensificat eforturile de a umple locurile de stocare a gazelor si de a gasi aprovizionare alternative inainte de iarna.


Preocuparile pentru rationalizarea severa s-au diminuat in ultimele zile, dupa ce nivelurile de stocare a gazelor din Germania au depasit 90% in aceasta saptamana.


Germania, care este cea mai dependenta de Rusia pentru gaze din Europa, cauta si acorduri cu Qatar, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite cu privire la transporturile de gaz si hidrogen.


Pe langa riscul de aprovizionare, industria se confrunta cu o crestere a costurilor de intrare, condusa de cresterea pretului energiei. Preturile de producator au crescut cu un record de aproape 46% in august, declansand preocupari profunde pentru competitivitatea viitoare.


Potrivit seful de productie, Joerg Burzer, Mercedes si-a redus deja consumul de gaz cu 10% si ar putea reduce pana la jumatate consumul, daca este necesar.


Intr-o situatie critica, compania trebuie sa mentina aprovizionarea cu aproximativ 10% din necesarul obisnuit de gaz pentru a functiona normal, dupa cum a declarat Burzer.


Sursa: Motor1.com


„Intr-o situatie de urgenta, in care exista o lipsa de gaz, putem inlocui o cantitate semnificativa din consumul nostru de gaze cu surse de energie din combustibili fosili ”, a spus Burzer.


„Suntem destul de siguri ca nu vom avea o situatie in care sa avem 0% din aprovizionarea noastra obisnuita cu gaze.”


Grupul operativ de criza energetica al companiei, format din 25 de persoane, a lucrat, de asemenea, la identificarea furnizorilor din Germania care ar fi expusi riscului intr-un scenariu de rationalizare a gazelor si este in discutii cu acestia despre mutarea productiei in locatii din afara Germaniei.


„Sudul, sud-vestul Europei este putin diferit in ceea ce priveste riscul aprovizionarii cu gaze. Daca exista oportunitati pentru furnizorii nostri de a muta productia, vorbim cu ei”, a declarat Burzer. „Este tot ce are nevoie de gaz: materiale plastice, sticla, turnatorii.”


Volkswagen a anuntat ca va muta o parte din productia din Germania daca tara se confrunta cu o lipsa de gaz.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA