Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW se asteapta la o usoara crestere in 2023

BMW se asteapta sa atinga limita superioara a tintei sale  de 7-9 % pentru afacerea cu masini si vede o usoara crestere a vanzarilor in 2023, a declarat directorul financiar Nicolas Peter.



Sursa: electrive.com


Cererea de vehicule se redreseaza in China si in sudul Europei, dupa un an de „montagne russe”, a declarat seful financiar Nocolas Peter.


Cererea si-a revenit in China in al treilea trimestru, dupa ce blocajele au afectat prima jumatate a anului. In Europa, carnetele de comenzi erau inca pline, dar cererea a fost slaba in Germania si Marea Britanie si mai puternica in Franta, Spania si Italia.


BMW se asteapta sa-si atinga tinta de 10% vanzari complet electrice in acest an la aproximativ 240.000 pana la 245.000 de vehicule si s-ar putea ca aceasta cifra sa urce la aproximativ 400.000 anul viitor, a spus Peter luni.


La fel ca alti producatori de automobile, BMW a trebuit sa se confrunte cu penuria de semiconductori si cu intreruperile lantului de aprovizionare legate de pandemie, care au incetinit productia de vehicule electrice.


In comparatie cu anul trecut, vanzarile globale din acest an vor fi usor mai mici din cauza pierderilor din prima jumatate, potrivit lui Peter. Anul viitor insa, compania isi propune sa faca „un alt salt mare” catre vehiculele pur electrice, a adaugat producatorul.


Intrebat cum raspunde BMW la deficitul de gaz din Europa, Peter a spus ca si-a redus consumul de gaz in Germania si Austria cu 15% si se asteapta sa-l reduca in continuare.


Sursa: motor1.com


„Problema gazelor nu va avea niciun impact direct asupra noastra in acest an”, a spus Peter, adaugand ca pana acum nu au vazut nicio reducere a productiei in reteaua de furnizori.


Volkswagen si Mercedes-Benz au anuntat planuri de urgenta in ultima saptamana in cazul in care retelele lor de furnizori nu reusesc sa livreze piese sau nu reusesc sa onoreze comenzile in crestere de la furnizori din afara tarilor europene cele mai afectate de criza gazelor.


Peter nu a dat detalii daca BMW a facut acelasi lucru, dar a spus ca a dezvoltat o relatie mult mai stransa cu reteaua de furnizori de la lipsa de cipuri.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA