Tesla va elimina senzorii cu ultrasunete din vehiculele sale incepand cu aceasta luna, pe masura ce va continua cu utilizarea doar a camerelor in functiile sale de siguranta si de asistenta pentru sofer.
Vehiculele Tesla au acum 12 senzori cu ultrasunete pe barele de protectie fata si spate, iar senzorii de sunet cu raza scurta de actiune sunt utilizati in principal in aplicatii de parcare si pentru a detecta obiecte apropiate.
Anul trecut, Tesla a inceput sa reduca senzorii radar pe fondul lipsei de cipuri.
CEO-ul Elon Musk a spus ca Tesla poate obtine autonomie deplina doar cu camere, dar si-a ratat obiectivul de a lansa taxiuri cu conducere autonoma, care nu necesita soferi.
Producatorul auto se confrunta cu un control de reglementare, legal si public tot mai mare asupra sistemului sau Autopilot in urma accidentelor.
Tesla a spus ca va elimina senzorii cu ultrasunete de pe Model 3 si Model Y la nivel global in urmatoarele cateva luni, urmate de Model S si Model X in 2023. Tranzitia va limita temporar functiile de parcare automata, dar nu va afecta evaluarile de siguranta in caz de accident, a mentionat Tesla.
In timp ce companiile tehnologice si producatorii de automobile folosesc mai multi senzori, cum ar fi lidare scumpe, Tesla se bazeaza doar pe camere si pe inteligenta artificiala pentru a ajuta un vehicul sa recunoasca mediul inconjurator.
„Intrebarea este cat de bine pot vedea camerele in apropierea masinii, ceea ce uneori poate fi limitat”, a spus profesorul Philip Koopman de la Universitatea Carnegie Mellon.
Un cercetator Tesla, cunoscut doar ca „Green” pe Twitter, a spus ca senzorii cu ultrasunete sunt utilizati si in Autopilot ca o functie „de siguranta” pentru schimbarea benzilor.
„Impactul asupra sigurantei pilotului automat este probabil mic. Acum, impactul sigurantei parcarii manuale, pe de alta parte, ar putea fi mare”, a comentat el, adaugand ca soneria de parcare ajuta oamenii sa evite lovirea de pereti si alte obstacole.
Similar Articles