Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Producatorii de automobile europeni cer ajutorul politicienilor

Producatorii de automobile europeni renunta la sperantele de crestere a vanzarilor si cer ajutor industriei si politicienilor.



Sursa: seenews.com


Producatorii de automobile europeni au avertizat ca se indreapta probabil catre inca un an cu scadere a vanzarilor si au cerut factorilor de decizie sa-si intensifice sprijinul fata de industria care se lupta sa-si revina dupa pandemie.


Vanzarile de masini de pasageri in UE vor scadea probabil cu 1%, pana la 9,6 milioane in acest an, a declarat grupul industrial ACEA.


„In comparatie cu cifrele din 2019 inainte de pandemie, aceasta reprezinta o scadere cu 26% a vanzarilor de masini in doar trei ani”, a spus ACEA intr-un comunicat.


In timp ce aceasta perspectiva sugereaza ca ar putea exista o oarecare recuperare in ultimele luni ale anului, inregistrarile au scazut cu aproape 12% pana in august iar grupul de lobby nu se asteapta la o revenire suficienta pentru a atinge prognoza de la inceputul anului care oferea sperante pentru o posibila crestere.


Multe esecuri inclusiv Brexit, penuria de semiconductori, razboiul din Ucraina si criza energetica care a rezultat, au contribuit la lupta industriei pentru a reveni la volumele dinainte de pandemie, a declarat Oliver Zipse, presedintele ACEA si CEO al BMW.


Pana de curand, preocuparile producatorilor de automobile erau legate de constrangerile asupra productiei care limitau furnizarea de vehicule. Acum, inflatia fulgeratoare si temerile de recesiune adancesc grijile acestora.


Sursa: acea.auto


„Pentru a asigura o revenire la crestere cu o pondere si mai mare a vanzarilor de vehicule electrice, astfel incat obiectivele climatice sa poata fi indeplinite, avem nevoie urgenta de a pune in aplicare conditiile-cadru potrivite. Acestea includ o mai mare rezistenta in lanturile de aprovizionare ale Europei, un act al UE privind materiile prime critice care asigura accesul strategic la materiile prime necesare pentru mobilitatea electronica si o lansare accelerata a infrastructurii de incarcare”, a declarat Zipse.


Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat in timpul unui discurs luna trecuta, ca ambitia blocului de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic este in pericol fara accesul sigur la materii prime, inclusiv litiu si pamanturi rare.


Actul in care ACEA isi declara ingrijorarile ar eficientiza procedurile si ar imbunatati accesul la finantare pentru proiecte strategice de minerit, rafinare, procesare si reciclare.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA