Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Volvo C70 I ( 1996 – 2005 )

De mult circula vorba ca daca vrei o decapotabila dar nu ai bani de decapotabila, te duci si cumperi un Astra decapotabil. Dar oare acesta sa fie fundul butoiului fara prelata? Iata ca din fund rasare Volvo C70 I si il provoaca pe Astra H la un meci al ieftinelii.



Sigur, daca e sa comparam ban-pe-ban cu an-pe-an, atunci Volvo C70 I pierde usor in detrimentul lui Astra F sau H decapotabil, dar doar la 2-3 ani distanta ca si ani de fabricatie. Totusi, chiar daca preturile sunt comparabile cu cele ale produselor marcate cu rosu prin supermarket pentru ca urmeaza sa expire, Astra cabrio si Volvo C70 I sunt masini la fel de diferite de cum sunt umorul lui Cosmin Selesi si umorul pe bune. Sunt atat de diferite incat ai mari sanse sa iti iei teapa in cazul in care cumperi la sanchi, shuste, la misto. Ce faceti nebunilor? Ia vezi ca daca ma mai enervezi, inchid live-ul si iti rup parul din cap, ai inteles? Sanchi, shuste, la misto.


Asta pentru ca Astra decapotabil e prin natura ei o decapotabila low-cost, ce s-a nascut dintr-o masina low-cost. Au luat un Astra normal, au taiat acoperisul si o bucata din haion, i-au pus prelata si l-au trimis in lume. Motoare mici, relativ fiabile, care consuma putin si care sunt oarecum accesibile. Practic, o decapotabila pe care sa si-o permita aproape oricine. O decapotabila unde te imprietenesti repede cu problemele electrice dar si cu stigma sociala ca ai vrut o decapotabila dar n-ai avut bani de o decapotabila.


Sa cumperi un Volvo C70 I in schimb e o decizie radical diferita care arata ca vrei sa fii Pi R Patrat. Construit pe platforma de Volvo 850, in urma unei colaborari cu TRW, Volvo C70 I s-a dorit a fi un rival pentru CLK. Mare, eleganta, cu 4 locuri si un portbagaj pe bune dar care sa fie si decapotabila si sa vina cu motoare strict pe benzina si cu figuri paranormale si opturi americane. Si le-a reusit, Volvo C70 I fiind pe aceeasi linie cu primul CLK si a fost un succes.


 



Motoare Volvo C70 I


Benzina



  • 2.0 Turbo de 160 si 230 cai – Singurul motor de pana in 2 litri si care nu este violat la capitolul taxe si impozite. Mare atentie la motorul asta pentru ca este fiabil, dar mentenanta a avut de suferit in cele mai multe cazuri. Pentru ca era singurul motor unde impozitul si asigurarea erau permisibile pentru absolut oricine, asa ca motorul a picat pe mana celor care isi doresc o masina, dar care nu au bani de o masina.

  • 2.3 Turbo de 240 si 245 cai – Legendar si cunoscut pentru performantele sub capota lui Volvo 850R, acesta era cel mai puternic motor disponibil pe primul C70. Iar daca il gasesti, isi merita toti banii, chiar daca turbina are tendinta de a fi stresata de parca i-a intarziat.

  • 2.4 MPI de 170 cai – Singurul aspirat din lista si era si motorul de baza pentru C70. Si pentru ca inginerii s-au gandit ca s-ar putea sa fii #sarakie, motorul vine compatibil cu instalatie GPL si unele motoare veneau direct cu GPL montat. Si a fost al naibii de bun, daca a supravietuit pana la XC60.

  • 2.4 Turbo de 193 si 200 cai – Acelasi 2.4 aspirat, dar cu o turbina legata. Si de ce are mai putina putere decat 2.3 si chiar si 2.0? Pentru ca 2.4 Turbo are o turbina ce lucreaza la presiune joasa si in consecinta traieste mult mai mult decat turbinele de pe celelalte motoare.


 



Probleme Generale Volvo C70 I



  • Asa cum ne-am obisnuit de la Volvo-urile din era aceasta, motoarele sunt faimoase pentru consumurile mari de benzina. Doar ca argumentul asta tine la S40, pentru ca C70 era in competitie directa cu CLK, alt coupe cu benzinare turbo si consumuri americane.

  • Chederele de la oglinzi nu sunt sigilate cum trebuie si iti va ploua constant in masina.

  • Suspensia nu este 100% dreapta din fabrica, asa ca verifica anvelopele de uzura pe interior si apoi verifica si suspensia cu totul.

  • E o masina destul de rara, iar in consecinta piesele vor costa destul de mult chiar si la mana a doua.


 



Verdict Volvo C70 I


Opel Astra cabrio e ieftina de cumparat si ieftina de intretinut. Volvo C70 I in schimb e ieftin de cumparat dar scump de intretinut. Si aici se opresc asemanarile. Volvo C70 I e mai mare, mai luxos, mai practic, mai confortabil si mult, mult mai potent. Daca vrei o decapotabila ieftina, fugi de C70. Daca in schimb vrei senzatii tari pe bani relativ putini, e foarte greu de ignorat masina asta.


 


Ce motoare recomand? 2.3 Turbo daca gasesti, dar in esenta toate motoarele sunt bune pentru ca de fapt e acelasi motor dar in diferite dimensiuni.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA