Aproape Masini

Acum avem si magazin online

UE se asteapta ca masinile sale electrice sa aiba conditii de concurenta echitabile in SUA

Oficialii UE si SUA poarta discutii pe tema vehiculelor electrice si a comertului cu otel.



Sursa: voom.ro


Oficialii Uniunii Europene si SUA se asteapta sa ajunga la un acord care sa acorde companiilor din UE, inclusiv producatorilor de masini electrice, acelasi statut precum celor de pe piata americana, pentru a evita ceea ce UE numeste discriminare impotriva producatorilor prin Legea SUA pentru Reducerea Inflatiei.


UE spune ca permite scutiri de taxe guvernamentale sau subventii pentru achizitiile de masini electrice din SUA precum Tesla, dar Statele Unite conditioneaza acest sprijin de fabricarea masinii sau a unor parti din ea in Statele Unite.


„Luna trecuta, Tesla Model Y a fost cea mai vanduta masina din Germania”, a declarat vicepresedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, responsabil cu comert. „Acest lucru nu ar fi fost posibil fara subventia nediscriminatorie a UE, in timp ce masinile electrice din UE nu primesc o subventie similara in SUA, ceea ce este discriminarea pe care vrem sa o abordam”, a spus Dombrovskis.


Producatorii de masini din UE, precum Volkswagen, sunt afectati de legislatia SUA. Dombrovskis a spus ca problema se refera si la o gama larga de bunuri din sectorul „economiei verzi”, inclusiv baterii, hidrogen si echipamente de energie regenerabila.


„Speram ca putem rezolva aceste probleme inainte ca acestea sa devina dispute”, a spus el, adaugand ca discutiile se vor concentra asupra faptului daca modificarile statutului companiilor din UE ar putea fi facute prin reglementari de implementare a legii SUA, decat sa fie nevoie sa trimita intreaga reducere a inflatiei.


Sursa: acea.auto


Reprezentantul comercial al SUA, Katherine Tai, intrebat daca problema poate fi rezolvata, a spus reporterilor ca se asteapta ca UE si SUA sa ajunga la un acord.„Pentru puterea relatiei UE-SUA, am toata increderea ca vom rezolva acest lucru”, a spus ea dupa o intalnire cu Dombrovskis. Biroul lui Tai a declarat joi, dupa intalnirile initiale, ca ea si Dombrovskis au convenit sa accelereze discutiile privind problemele globale legate de otel si vehiculele electrice.


Cei doi au discutat despre Legea SUA pentru Reducerea Inflatiei si preocuparile legate de vehiculele electrice, precum si despre practicile non-piata ale Chinei legate de subventiile industriale, a declarat Biroul Reprezentantului pentru Comert al SUA intr-un comunicat dupa intalnirea lor.


Tai si Dombrovskis „au convenit sa mareasca ritmul discutiilor despre aranjamentul global de otel”, a spus biroul lui Tai.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA