Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mercedes SLK R171 ( 2004 – 2010 )

In continuare avem motoare verticale cu opturi americane si figuri paranormale, dar in realitate Mercedes SLK R171 trebuia sa vina cu un singur motor si sa nu se mai complice.



Asta pentru ca ne aflam in perioada de nebunie a nemtilor. Se face trecerea de la C Class W203 la W204 iar departamentul AMG intra pe fir si se dezlantuie mai ceva decat Holly Molly in videoclipuri. Incepe tirania C63 AMG, E63 AMG, S63 AMG, toate sunt AMG.


Iar Mercedes SLK R171 merge in sens invers, devenind un veritabil SL lite. O masina confortabila, strict cu doua locuri, dotata ca Roxana Ionescu, nu neaparat sportiva dar al nabii de confortabila.


In continuare avem doar motoare pe benzina si aici incepe controversa. Avem minunatul 1.8 Kompressor care e tot motorul de care ai nevoie, apoi ai M272-ul care nu a fost un maldar de fiabilitate si apoi aveai direct M113-ul de 5.4 V8. Doar ca SLK R171 nu a fost creat pentru circuit si pentru fuga, M113-ul fiind mai degraba in zona de C 55 sau S 55 sau chiar si ML 55. Dar nu despre asta este vorba cu Mercedes SLK R171. Pe SLK R171 ai faimosul air scarf, care iti sufla in ceafa, la propriu. Daca e frig afara, masina iti sufla aer cald in ceafa ca sa nu fii deranjat. Deflector de vant. Scaune incalzite. Cam tot ce insemna optiune de lux si confort la vremea lui, dar fara sa supere grandomanul SL.



Motoare Mercedes SLK R171



  • 1.8 Kompressor de 163 si 184 cai – Avem acelasi motor, doar ca editia de 163 e non-facelift iar facelift-ul l-a dus la 184 de cai. In afara de variatoarele distributiei care costa destul de mult, nu ai emotii cu motorul asta.

  • 3.0 V6 de 231 cai – Incepe tirania lui M272 dar nu voi vorbi prea mult despre el pentru ca avem mai jos si versiunea de 3.5.

  • 3.5 V6 de 272 si 306 cai – Care e mai populara de fel, pentru ca a fost montat si pe S Class, ML, SL, R Class, CLS si altele. Da, este vestitul M272 care are probleme cu axul balansier si inlocuirea costa de obicei cat jumatate din valoarea masinii, in conditiile in care vorbim despre Mercedes. La fel ca si vorbitul cu minore, cu riscul de a te intalni cu Justitiarul de Berceni, nu merita.

  • 5.4 V8 de 360 si 400 cai – Altceva. Doar ca nu s-a inghesuit lumea sa il cumpere pentru ca in momentul in care iti permiti un 5.4 V8 benzina, sansele de a cumpara un SLK sunt mai mici decat sansele ca Delia sa imi scrie. In orice caz, avem legendarul M113 care functiona inca de pe vremea lui W140, si e suprinzator de fiabil.



Probleme Generale Mercedes SLK R171



  • Primele modele au avut probleme cu chederele si ploua in masina, dar ar trebui sa fie deja schimbate. In orice caz, nu fii bou vagon si verifica-le.

  • Compresorul de AC si ventilatorul de la aerul conditionat sunt in pericol de a se strica. Dar ai decapotabila, asa ca aerul conditionat inseamna prea putin pentru tine.

  • Jantele de 19 o sa dea cu virgula calculatorului si ii va da cu virgula pe partea de suspensie, tractiune si unele cazuri poti lua o groapa mai nasoala incat sa sara airbag-ul.


 



Verdict Mercedes SLK R171


Nu e o masina de distractie, ci e o masina de plimbare pe Magheru. Sau, realistic vorbind, pana la Bassam Concept Salon. Pentru ca trebuia sa mentionez si gluma asta, SLK si TT fiind faimoase ca fiind masini pentru papusei. Dar macar sunt confortabile si distractive.


 


Ce motoare recomand? Realistic ai doar 1.8 Kompressor-ul care merita banii. Ori asta, ori direct SLK 55 AMG.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA