Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mitsubishi evalueaza o posibila investitie in spinoff-ul Renault

Mitsubishi Motors evalueaza posibile investitii in spin-off-ul vehiculului electric pe care partenerul francez Renault doreste sa-l prezinte ca o noua filiala de viitor.



Sursa: renaultgroup.com


Posibilul plan de spin-off pentru vehiculele electrice vine in momentul in care producatorul de automobile s-a redresat in ultimul trimestru iar venitul net s-a dublat cu peste 240 de milioane de dolari.


CEO -ul Takao Kato a declarat ca producatorul auto japonez a primit o imagine de ansamblu asupra planului Renault si ia in considerare o posibila participare.


„Studiem planul. Dar in acest moment, inca nu am examinat aceasta chestiune in detaliu pentru a decide sa facem o investitie”, a spus Kato miercuri in timp ce a anuntat rezultatele financiare trimestriale ale companiei. „Aceasta chestiune va necesita o intelegere a actionarilor si a membrilor consiliului de administratie. Nu este ceva ce putem decide intr-un timp scurt.”


Renault, intr-un efort de a se optimiza pentru era EV, intentioneaza sa-si desparta operatiunile de combustie interna si EV in doua entitati separate.


Mitsubishi are un parteneriat liber cu Renault ca a treia etapa a aliantei Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan a declarat deja ca are in vedere sa investeasca in spinoff-ul EV.


Kato a spus ca Mitsubishi habar nu are ce dimensiune ar putea lua in considerare investitia in companie.


Entitatea EV este concentrata in mare masura pe piata europeana, care intentioneaza sa ajunga la zero emisii in 2035. Prezenta Mitsubishi in Europa este mica  intentionand sa vanda doar 66.000 de vehicule in acest an.


Sursa: insideevs.com


Renault si Mitsubishi colaboreaza la construirea de masini cu ardere interna de vanzare in Europa. Renault va construi doua masini pentru Mitsubishi, o noua masina mica Colt bazata pe Renault Clio si ASX, care se bazeaza pe SUV-ul mic Renault Captur.


Mitsubishi se asteapta ca vanzarile anuale europene sa fie de 40.000 pentru Colt si 35.000 pentru ASX. Producatorul auto va continua sa vanda modele consacrate, cum ar fi SUV-ul Eclipse Cross.


Decizia de luare in considerare de catre Mitsubishi a planului de spin-off pentru vehicule electrice vine in timp ce compania japoneza s-a redresat in ultimul trimestru si si-a imbunatatit perspectivele de profit pentru anul fiscal.


Kato a avertizat ca Mitsubishi nu vede ca deficitul global de microcipuri sa fie complet rezolvat pana in prima jumatate a anului 2024 si ca exista inca intreruperi de productie.


Privind anul fiscal curent care se incheie la 31 martie 2023, Mitsubishi si-a ridicat perspectivele de profit, in ciuda reducerii tintei globale de vanzari. Chiar daca volumul este de asteptat sa scada sub previziunile timpurii, puterea de stabilire a preturilor mai mare si tendintele benefice ale monedei vor spori rezultatul final.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA