Jaguar Land Rover a declarat despre lista sa totala de comenzi ca detine 205.000 de unitati in asteptare, noul Range Rover, Range Rover Sport si Defender reprezentand peste 70% din comenzi.

Sursa: tatamotors.com

Tata Motors a declarat ca se asteapta ca profitul si fluxul de numerar sa revina in a doua jumatate, datorita cererii in crestere pentru masinile sale Jaguar Land Rover si scaderii costurilor interne ale otelului.

Compania a raportat o pierdere neta consolidata de 115,95 milioane de dolari pentru al doilea trimestru incheiat la 30 septembrie, comparativ cu o pierderile suferite in urma cu un an.

Veniturile Jaguar Land Rover au crescut cu 36%, la 5,26 miliarde de lire sterline, iar pierderea sa trimestriala inainte de impozitare s-a redus la 173 de milioane de lire sterline, de la 302 milioane de lire sterline in acelasi trimestru a anului trecut.

„Asistam la o crestere continua a cererii la JLR”, a declarat directorul financiar PB Balaji, miercuri. Cartea de comenzi este puternica datorita noilor vehicule Range Rover si Range Rover Sport si Defender, a adaugat el.

CEO-ul JLR, Thierry Bollore, a comentat: „Cererea pentru vehiculele noastre cele mai profitabile si dorite ramane puternica si ne asteptam sa continuam sa ne imbunatatim performanta in a doua jumatate a anului, pe masura ce intra in vigoare noile acorduri cu parteneri de semiconductori, permitandu-ne sa construim si sa livram mai multe vehicule catre clientii nostri”.

Volumul comertului al Tata Motors cu vehicule de pasageri a crescut cu 69%, pana la 142.755 vehicule, in timp ce volumele angro Jaguar Land Rover,au crescut cu 17,6% la 75.307 unitati, desi sub asteptari din cauza lipsei de cipuri.

Sursa: theguardian.com

Balaji a spus ca pe piata din China nu exista un stres in acest moment pentru JLR, iar compania se concentreaza pe aprovizionare.

Castigurile arata modul in care Tata Motors lucreaza in ciuda crizelor de aprovizionare care au redus productia in industria auto globala. Recentele blocaje din China legate de virusi au redus, de asemenea, productia de masini si au diminuat vanzarile, creand mai multe provocari pentru producatorii de automobile care se confrunta deja cu inflatia si riscurile de recesiune.

Pentru a face fata acestor piedici, JLR semneaza acorduri pe termen lung cu furnizorii de cipuri pentru a opri penuria care l-a impiedicat pe producatorul de automobile. Aceste pacte vor oferi companiei „o mai buna vizibilitate” asupra proviziilor, a spus compania.

Intr-o declaratie separata, miercuri, JLR a anuntat un parteneriat strategic cu Wolfspeed pentru furnizarea de semiconductori cu carbura de siliciu, care este „integrala pentru electrificare” a modelelor sale de generatie urmatoare.