Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Industria auto germana s-ar putea confrunta cu reguli mai dure

Ministerul de Externe al Germaniei intentioneaza sa inaspreasca regulile pentru companii, inclusiv pentru producatorii in industria auto germana, care sunt profund expusi Chinei, facandu-le sa dezvaluie mai multe informatii si eventual, sa efectueze teste de stres pentru riscurile geopolitice.



Sursa: cleanenergywire.org


Masurile propuse fac parte dintr-o noua strategie de afaceri fata de China, elaborata de guvernul cancelarului Olaf Scholz, deoarece incearca sa-si reduca dependenta de superputerea economica a Asiei.


„Scopul este de a schimba structura de stimulente pentru companiile germane cu instrumente ale economiei de piata, astfel incat reducerea dependentei de export sa fie mai atractiva”, se arata in documentul ce prevede aceste schimbari, evidentiind industriile chimice si auto.


China este o piata cheie pentru industria auto germana, inclusiv Volkswagen, BMW si Mercedes-Benz.


Proiectul, intocmit de ministerul de externe condus de Annalena Baerbock, mai trebuie aprobat de alte ministere. O decizie finala cu privire la strategia Chinei este asteptata la inceputul anului viitor.


Legaturile comerciale stranse leaga Asia si cele mai mari economii ale Europei, expansiunea rapida a Chinei si cererea de masini si utilaje ale Germaniei care au alimentat propria crestere in ultimele doua decenii. China a devenit cel mai mare partener comercial al Germaniei in 2016.


Cu toate acestea, relatia a fost sub o cercetare atenta de la invadarea Ucrainei de catre Rusia in februarie, care a dus la sfarsitul unei relatii energetice de un deceniu cu Moscova si a determinat numeroase companii sa renunte la afacerile locale.


„Nu trebuie sa facem din nou aceasta greseala. Aceasta este responsabilitatea politicienilor si a companiilor”, se spune in document.


Printre pasii evidentiati in document, dintre care unii au fost deja raportati, se numara o inasprire a regulilor pentru firmele active in China pentru a se asigura ca riscurile geopolitice sunt luate in considerare.


Sursa: cnevpost.com


„Ne propunem sa obligam companiile expuse in mod special Chinei sa precizeze si sa sintetizeze evolutiile si cifrele relevante legate de China, de exemplu sub forma unei obligatii separate de notificare, pe baza cerintelor existente de divulgare”, se spune in document.


Garantiile pentru investitii vor fi supuse unui control mai mare pentru a tine seama de impactul asupra mediului, de munca si de standardele sociale si pentru a evita munca fortata in lantul de aprovizionare, se arata in document.


Guvernul intentioneaza, de asemenea, sa intareasca garantiile creditelor la export pentru a evita transferul nedorit de tehnologie, in special tehnologiile sensibile cu dubla utilizare si cele care pot fi folosite pentru supraveghere si represiune, se arata in document.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA