BMW va transfera productia de Mini EV si parteneriatul sau cu Great Wall din Marea Britanie in China.

Sursa: driving.co.uk

BMW va inceta sa mai produca versiuni electrice ale hatchback-urilor Mini in Marea Britanie, ceea ce reprezinta un esec al unei tari care incearca sa-si faca tranzitia industriei auto deja diminuate la modele complet electrice.

Desi fabrica Mini de langa Oxford, Anglia, va incepe din nou sa produca decapotabile incepand cu 2025, BMW a ales sa produca hatchback-uri electrice si un SUV mic in China prin parteneriatul sau cu Great Wall Motor, potrivit unui purtator de cuvant.

Producatorul auto a anuntat in noiembrie, anul trecut, ca va incepe sa produca Mini-uri electrice la o noua fabrica din provincia estica Jiangsu incepand cu 2023.

Dupa ce a devenit „acasa” a primei masine electrice produsa in serie din Europa, Regatul Unit ramane in urma altor tari in cultivarea unei baze de productie de baterii si vehicule electrice.

Bloomberg a raportat saptamana aceasta ca Britishvolt, un aspirant care produce baterii, caruia guvernul i-a promis finantare, a purtat discutii cu privire la vanzarea fabricii sale principale de celule. Jaguar Land Rover, cel mai mare producator auto al natiunii, a discutat despre aprovizionarea bateriilor pentru o gama de vehicule electrice pe care le-ar putea asambla in Slovacia.

Sursa: mini.co.uk

Productia generala auto a scazut in Marea Britanie. The Times a raportat ca BMW inceteaza productia de mini-uri electrice la fabrica sa din Oxford.Ziarul a citat-o ​​pe Stefanie Wurst, noul sef al Mini, spunand ca fabricarea de masini electrice si pe benzina pe aceeasi linie a fost ineficienta.

Ea a spus ziarului ca atunci cand Mini-urile electrice vor fi construite din nou in Marea Britanie, vor fi pe o platforma de linie de asamblare dezvoltata de Great Wall si ca liniile existente vor fi demontate ca parte a unei revizii majore la o data viitoare nespecificata.

Un purtator de cuvant al Great Wall a declarat pentru Times ca a fost discutata posibilitatea de a-si produce propriile vehicule la fabrica din Oxford.