Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Rusia reinvie marca Moskvich

Rusia vizeaza producerea a 100.000 de vehicule Moskvici pe an, dintre care unele vor fi electrice.



Sursa: reuters.com


Dupa o pauza de doua decenii, Rusia a lansat miercuri productia marcii de masini Moskvich la o fabrica de langa Moscova, cu un design chinez nou, modern, care abia seamana cu clasicul epocii sovietice.


In timp ce ultimul Moskvich („Moscovit”) a fost un hatchback pietonal, Moskvich 3 este un hatchback crossover cu aspect muscular, propulsat pe benzina, cu jante din aliaj, faruri LED cu fanta si un ecran tactil central mare.


De fapt, masina arata identic cu crossover-ul compact Sehol X4 produs de JAC din China, cunoscut si sub numele de JAC JS4.


Surse au declarat pentru Reuters ca au fost folosite designul, ingineria si platforma JAC, piesele fiind livrate din China iar vehiculele prezentate la lansare prezentau numeroase autocolante JAC purtand coduri ale pieselor.


Cu toate acestea, Maxim Klyushkin, managerul de proiect al uzinei, a refuzat sa confirme ca firma chineza este partenerul lui Moskvich.


„Avem (producatorul rus de camioane) Kamaz ca partener extern si avem un partener pe distante lungi cu care lucram”, a spus el.


Klyushkin a spus ca masina va avea un sistem de franare antiblocare (ABS), una dintre caracteristicile pe care AvtoVAZ din Rusia a fost fortata sa le elimine de pe modelele Lada din cauza sanctiunilor comerciale occidentale impuse ca raspuns la campania militara a Moscovei in Ucraina.


Cu doar 600 de vehicule programate pentru productie in acest an, este putin probabil ca noua masina sa modifice perspectivele sumbre pentru industria mai larga, ale carei vanzari anuale ar putea incheia anul sub 1 milion pentru prima data in istoria moderna a Rusiei.


Sursa: timeslive.co.za


Tinta finala a guvernului de a produce 100.000 de vehicule Moskvich pe an, dintre care unele vor fi electrice, este cu mult sub media industriei pentru o fabrica de automobile de 200.000-300.000. Tesla produce 22.000 de masini pe saptamana la fabrica sa din Shanghai.


„Primele masini Moskvich vor iesi de pe linia de productie in decembrie 2022”, a declarat Kamaz intr-un comunicat.


Sanctiunile occidentale asupra campaniei militare a Moscovei in Ucraina nu numai ca au impiedicat accesul la componentele de fabricatie straina, dar au contribuit si la alungarea producatorilor straini.


Kamaz si guvernul au stabilit noi lanturi de aprovizionare, dar nu au dezvaluit detalii. Ministerul a spus ca lansarea productiei la scara larga va oferi locuri de munca pentru inca aproximativ 40.000 de oameni.


Moskvich 3 va intra in vanzare in Rusia luna viitoare, a adaugat acesta, desi pretul nu a fost inca anuntat.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA