Aproape Masini

Acum avem si magazin online

China preia cota de piata auto din Rusia

Marcile auto din China reprezinta aproape o treime din piata auto din Rusia, deoarece sectorul arata mai mult decat oricare altul importanta in crestere a Chinei pentru economie, in urma exodului companiilor occidentale.



Sursa: reuters.com


Noile vanzari de autoturisme si vehicule comerciale usoare au scazut cu aproape 61%, deoarece sanctiunile occidentale limiteaza accesul Rusiei la unele materiale iar scaderea cererii si preturile ridicate afecteaza si mai mult sectorul.


Dar vanzarile de autoturisme de marca chinezeasca, inclusiv Haval, Chery si Geely, au crescut la 16.138 de unitati in noiembrie, aproape dublu fata de 8.235 din ianuarie, in timp ce cota de piata a atins 31,3% de la 9,6%, arata datele agentiei de analiza rusa Autostat.


Vanzarile noi de autoturisme si vehicule utilitare din Rusia au fost de 46.403 in noiembrie, a declarat marti Asociatia Intreprinderilor Europene (AEB) iar vanzarile ar trebui sa ajunga la aproximativ 600.000 pentru anul acesta.


„Exista o productie mica de marci de masini occidentale si putine importuri, asa ca piata este impartita intre industria auto rusa si cea chineza”, a declarat analistul rus Vladimir Bespalov pentru Reuters.


Masinile rusesti satisfac cererea la preturi mai mici, pana la aproximativ 1,5 milioane de ruble (23.961 de dolari) iar chinezii preiau, de asemenea, nisa vestica a preturilor de peste 2,5 milioane de ruble.


Intr-un caz de mare profil, o masina chinezeasca este prezentata drept una ruseasca. Piesele de motor de la JAC din China, al carei design, inginerie si platforma sunt folosite pentru a reinvia Moskvich-ul din era sovietica, au fost clar vizibile la relansarea marcii luna trecuta. Moskvich a spus ca lucreaza cu un partener strain, dar nu il va dezvalui.


Sursa: auto.economictimes.indiatimes.com


Majoritatea producatorilor auto occidentali, care s-au luptat cu producatorii auto interni pentru cota de piata de cand au inceput sa construiasca fabrici in Rusia la inceputul anilor 2000, si-au incetat activitatea dupa ce Rusia a trimis zeci de mii de militari in Ucraina in februarie. Moskvich este produs la o fabrica preluata de la Renault , in timp ce Nissan, Mercedes-Benz si Ford sunt printre celelalte care au parasit Rusia.


Daca situatia economica ramane neschimbata, producatorii chinezi, inclusiv Moskvich, ar putea reprezenta aproximativ 35% din vanzarile din Rusia anul viitor, a spus Bespalov, estimand ca piata va reveni la 800.000 de unitati.


In primele 10 luni ale anului, Rusia a fost a sasea cea mai mare destinatie de export pentru produse auto chineze, care include vehicule si piese, potrivit Asociatiei Producatorilor de Automobile din China, reprezentand 3,9%, practic neschimbat fata de aceeasi perioada a anului trecut.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA