Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Skoda ar putea parasi China

Skoda ar putea parasi China pe fondul concurentei intense din partea marcilor locale de pe cea mai mare piata din lume.



Sursa: skoda-storyboard.com


Producatorul are o cota mica de piata in China si intentioneaza sa se extinda pe piete asiatice mai promitatoare, cum ar fi Vietnam. „Vom analiza impreuna cu partenerul nostru chinez in asociere comuna cum putem sa continuam acolo”, a declarat CEO-ul Skoda Klaus Zellmer pentru Automotive News Europe.


Retragerea Skoda din China ar permite grupului-mama Volkswagen sa-si concentreze eforturile in tara pe principalul sau brand VW, care se lupta contra concurentei interne.


In loc sa se retraga complet din China, Skoda ar putea lua in considerare si sa vanda doar masini importate. Modelele chinezesti ale Skoda sunt in prezent construite in fabricile grupului VW. „Daca vrem sa ne concentram eforturile, merita sa ne uitam la scenarii si apoi sa decidem”, a declarat Zellmer.


Skoda a avut o cota de piata de 0,6% in China in anul 2021. Livrarile marcii din China au scazut cu 31%, pana la 36.300 de vehicule in primele trei trimestre, potrivit raportului sau financiar. Livrarile sale globale au scazut cu 22% la 544.500 de unitati in aceeasi perioada.


Parasirea Chinei ar ajuta marca sa se concentreze mai mult pe India, pentru care are responsabilitatea in cadrul Grupului VW.  Skoda a mai spus in octombrie ca intentioneaza sa inceapa sa vanda si sa construiasca masini in Vietnam , unde spune ca exista „un potential de crestere considerabil”.


Sursa: carscoops.com


Marca vede un potential anual de vanzari de pana la 40.000 de vehicule in Vietnam, inclusiv masini construite din kituri complet distruse, la o fabrica locala care urmeaza sa fie deschisa in 2024.


Skoda este, de asemenea, responsabila de afacerile rusesti ale Grupului VW, care au intrat in impas dupa invadarea Ucrainei de catre Rusia.


Grupul VW a spus intr-o declaratie pentru Reuters ca este o procedura normala de afaceri ca Skoda sa isi verifice in permanenta pozitia pe pietele internationale si sa o adapteze la evolutiile locale. „Nu au fost luate decizii pana acum cu privire la posibile modificari ale strategiei noastre”, a declaratcompania.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA