Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes pregateste reteaua de productie pentru vehiculele electrice din 2024

Mercedes planuieste sa cheltuie peste 1 miliard de dolari pentru a-si adapta reteaua de productie a trenurilor motopropulsoare pentru vehicule electrice incepand cu anul 2024.



Sursa: cleantechnica.com


Mercedes-Benz a prezentat planuri pentru o investitie de peste 1 miliard de euro (1,06 miliarde de dolari) pentru a-si adapta reteaua globala de productie pentru sistemele de propulsie electrica, inclusiv ansamblu de baterie, unitati de propulsie electrice si osii, incepand cu 2024.


Uzinele din Kamenz si Unterturkheim din Germania, precum si Beijing, care asambleaza deja baterii pentru modelele electrice si hybrid, vor asambla bateriile pentru modele pe viitoarele platforme MMA si MB.EA, cu un alt loc de asamblare a bateriilor in Koelleda, in asteptarea sprijinului guvernului regional, dupa cum a spus producatorul de automobile intr-o declaratie.


Unterturkheim, Beijing si Sebes in Romania vor construi unitati de propulsie electrice pentru masini pe noile platforme, Hamburg si Unterturkheim ramanand principalele fabrici pentru asamblarea puntilor si componentelor electrice.


„Nu exista niciun punct de productie care sa nu fie inclus”, a declarat seful de productie Joerg Burzer in cadrul unei conferinte pentru presa.


Sursa: insideevs.com


In iunie s-a ajuns la un acord privind mutarea fabricilor auto europene pentru vehicule electrice de catre conducerea si reprezentantii angajatilor, facand din Sindelfingen casa vehiculelor de ultima generatie pe platforma AMG.EA, Bremen si Kecskemet in Ungaria pentru modelele de lux de baza si platformele Rastatt si Kecskemet pentru vehiculele entry-level.


Producatorul auto si-a infiintat fabricile auto pentru a produce atat motoare cu ardere, cat si masini electrice pe linii de productie unice, dar asamblarea bateriilor si motoarelor pe aceeasi linie este mai complexa, a spus Burzer.


Totusi, multe dintre fabricile de fabricare a componentelor vor continua sa produca piese pentru masinile cu motor cu combustie atata timp cat exista cerere, deoarece Mercedes lucreaza pentru vanzari integrale electrice pana in 2030 acolo unde conditiile pietei o permit.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA