BMW va incepe sa produca prototipuri in prima jumatate a anului, cu scopul de a dezvolta celule suficient de mari pentru o baterie solida pentru a fi testate intr-un vehicul inainte de 2025.

Sursa: bmwblog.com

BMW a extins un acord cu startup-ul american Solid State pentru a adauga o licenta de cercetare si dezvoltare care ii va permite producatorului auto sa inceapa productia de prototipuri de celule cu stare solida la Centrul sau de competenta pentru fabricarea celulelor din Parsdorf, langa Munchen, dupa cum a declarat producatorul de automobile intr-un comunicat.

BMW va incepe sa produca celule de baterie solida in prima jumatate a acestui an, cu scopul de a dezvolta celule de baterie suficient de mari pentru a fi testate intr-un vehicul inainte de 2025, dupa declaratiile sefuluidepartamentului de cercetare si dezvoltare in baterii al BMW, Peter Lamp, intr-un interviu.

Solid Power are acorduri de dezvoltare atat cu BMW, cat si cu Ford, care sunt si investitori. Daca tehnologia va indeplini anumite obiective de performanta, ar putea fi luata in considerare pentru contractele de furnizare de automobile.

Solid Power este una dintre zecile de companii care incearca sa atinga punctul maxim al inovatiei bateriilor: o baterie cu stare solida care poate oferi o autonomie mai lunga, timpi de incarcare mai rapizi, risc de incendiu redus si costuri mai mici.

Sursa: motorauthority.com

Producatorii de automobile si companiile de baterii pariaza ca pot realiza o astfel de descoperire pana la sfarsitul deceniului, dar inca se confrunta cu anumite obstacole pentru a demonstra ca descoperirile de laborator pot fi produse la scara.

Cu sediul in Louisville, Colorado, Solid Power a devenit publica printr-o fuziune in 2021.

David Jansen, un capitalist de risc care este presedinte si presedinte al companiei, este CEO interimar in timp ce se cauta un inlocuitor permanent. „Suntem bine in acest proces”, a spus Jansen. „Consiliul de conducere este foarte incantat.”