Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volkswagen creste preturile modelelor de motoare cu ardere interna

Marca Volkswagen creste preturile la modelele cu motoare cu ardere in medie cu 4,4%, dupa li s-a spus dealerilor  producatorului auto din Germania.



Sursa: livemint.com


VW a spus ca este fortat sa transfere costurile inflatiei asupra clientilor, mai exact „cresterile semnificative ale costurilor in achizitionarea de materii prime, energie si echipamente” au fost motivul cresterii preturilor prezente intr-o scrisoare catre dealeri, publicata de Automotive News Europe Automobilwoche.


Modelele populare Volkswagen precum Golf, Tiguan, Passat wagon, Polo si T-Roc sunt incluse in cresterile de pret. Cresterile urmeaza sa intre in vigoare pe 23 februarie.


„Nici Volkswagen nu poate scapa de inflatia ridicata. Desi lucram cat putem de bine cu contracte pe termen lung, tranzactii de acoperire si cresteri de eficienta, efectul asupra costurilor nu poate fi compensat in totalitate”, au declarat reprezentantii VW.


Dealerii au criticat aceasta decizie. „Sunt uluit. Vanzarile noastre scad si cresc preturile”, a declarat un dealer VW care insa a cerut sa ramana anonim.


Producatorii de automobile ar trebui sa reduca preturile din cauza incertitudinii consumatorilor in contextul economic actual, declara dealerii.


Antje Woltermann, reprezentant al  asociatiei germane de dealeri si reparatii ZDK, a declarat: „Comenzile primite lasa mult de dorit. Producatorii trebuie sa ia in considerare daca preturile lor sunt inca in conformitate cu piata”.


VW nu este singurul producator auto care va creste preturile pentru modelele noi.


Sursa: carexpert.com.au


Anul trecut, pretul mediu al unei masini noi a crescut in medie cu 5.000 de euro, potrivit companiei de colectare a datelor despre vehicule Deutschen Automobil Treuhand.


Unul dintre dealerii VW a spus ca producatorul de automobile a crescut preturile cu aproape 11% intre jumatatea anului 2021 si mijlocul anului 2022.


De asemenea, clientii care doresc sa cumpere masini prin oferte de finantare trebuie sa plateasca si ei mai mult. Ratele dobanzilor au crescut cu peste 5 procente, potrivit site-ului de comparare a preturilor Check24.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA