Ferrari se asteapta sa livreze clientilor primul sau model cu patru usi, Purosangue, pana la jumatatea anului.
Productia creste incet pentru Purosangue, care are un pret de 390.000 de euro in Italia, a declarat Pietro Virgolin, manager de marketing de produse Ferrari, la un test drive in Alpii italieni, luna trecuta. Un kit optional pentru caroseria larga din fibra de carbon adauga 70.000 de euro la pret.
Motorul pe benzina V-12 de 6,5 litri al lui Purosangue are 715 CP si 716 newtoni metri de cuplu la 6.250 rpm. Motorul montat pe partea centrala fata este cuplat la o transmisie cu opt trepte. O unitate de transfer de putere cu doua viteze montata in fata motorului poate trimite putere catre rotile din fata pentru a oferi capacitatea de tractiune integrala.
Inginerii Ferrari au facut ca reducerea greutatii sa fie o prioritate, iar structura caroseriei lui Purosangue este cu 4% mai usoara decat cea a lui GTC4 Lusso, partial din cauza acoperisului standard din fibra de carbon si a cutiei de viteze cu 5 kg mai usoara decat transmisia cu sapte trepte a modelului sau frate.
In ciuda pozitiei sale mai inalte si a celor patru usi, Purosangue nu este menit sa fie condus in afara drumului, a spus Virgolin.
Sistemul de suspensie activa are amortizoare activate electric la fiecare roata care ajuta la netezirea denivelarilor de drum mai bine decat o suspensie adaptiva, a spus Ferrari. Fiecare dintre amortizoarele dezvoltate de Multimatic, o companie din SUA, este sustinut de un motor electric fara perii de 48 de volti capabil sa ofere forta suplimentara reactiei furnizate de arcul elicoidal.
Cu o lungime de 4973 mm, Purosangue este relativ compact pentru un V-12 cu patru usi, cu motor din fata. „Multi dintre clientii nostri apreciaza masinile pe care le pot parca cu relativa usurinta intr-un oras aglomerat”, a spus Virgolin.
Cele patru locuri ale lui Purosangue sunt identice iar usile din spate sunt rabatabile in spate pentru a creste accesul. Scaunele din spate se rabateaza in fata pentru a oferi mai mult spatiu pentru bagaje. Virgolin a spus ca nu este posibila o versiune cu cinci locuri, din cauza configuratiei transmisiei, „transmisia este al cincilea pasager al nostru”.
Purosangue are o interfata preponderent digitala om-masina (HMI), bazata pe cea introdusa pe Ferrari Roma in 2019. Carlinga este inspirata de hibridul plug-in SF90 Stradale. Clima si alte comenzi de confort se fac printr-o interfata rotativa in sectiunea centrala a plansei de bord.
Soferii pot folosi manettino traditional (sau „manerul mic”) de pe volan pentru a selecta modurile de conducere, inclusiv umed, confort, sport, cursa si controlul stabilitatii dezactivat.
Purosangue nu are sistem de navigatie incorporat, compatibilitatea cu sistemele Android Auto si Apple CarPlay le permite clientilor sa foloseasca sistemele proprii ale dispozitivelor.
Similar Articles
Sau un Stelvio mai scump. Sau un Captur extraordinar de scump.
Sau un Stelvio mai scump. Sau un Captur extraordinar de scump.