Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Kia EV9 electric creeaza un crossover pe 3 randuri

Kia, in crestere rapida, ajungae pe piata in curs de dezvoltare a vehiculelor electrice mai mari, cu crossover -ul sau EV9 complet electric cu trei randuri.



Sursa: electrek.co


Prin EV9, Kia se asteapta ca modelul emblematic sa ridice imaginea intregului brand. „Exista putine vehicule cu sapte locuri pe piata”, a declarat Artur Martins, seful brandului global si experientei clientilor Kia, pentru Automotive News. „Va dura ceva timp pentru intrarea altor marci mainstream, asa ca este o oportunitate uriasa pentru noi, nu numai in ceea ce priveste vanzarile, ci si in tranzitia marcii si repozitionarea Kia”.


Prototipul robust EV9 prezentat in avans urmeaza indeaproape conceptul prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles 2021. Versiunea de productie este de asteptat sa debuteze la show-ul auto de la New York, in aprilie.


Este un crossover boxy, cu o linie joasa de centura, ferestre mari, cabina spatioasa si interior elegant. Partea frontala primeste o interpretare a mastii in stil EV a grilei distinctive Tiger Face a Kia.


Modelul de lumini LED pixelat se infasoara in jurul fasciei din fata pentru a crea un aspect pe care Kia intentioneaza sa il implementeze in gama sa de vehicule electrice in extindere. Kia numeste modelul funky al luminii din spate, care aminteste de gravurile de pe un cip semiconductor, Star Map Signature.


Alte caracteristici remarcabile includ chiar un portbagaj sub capota din fata si scaunele din spate care se rotesc si ofera chiar o intoarcere perpendiculara pentru a privi pe geam.


Designerii de interior au pastrat butoanele fizice doar pentru functii importante precum climatizarea. Ei au urmarit o bordura eleganta si neaglomerata prin gruparea manetelor de control pentru selectorul de mod de conducere si butonul de pornire/oprire in jurul coloanei de directie, alaturi de indicatorul de viraj obisnuit.


Decorul cabinei renunta la negrul lucios, care a facut furori in industrie in ultimii ani, optand pentru un gri cald, despre care designerii spun ca poate crea o atmosfera mai primitoare.


Sursa: motortrend.com


Kia va lansa specificatiile tehnice ale lui EV9, inclusiv detaliile bateriei si autonomia, mai aproape de lansare. Directorii au spus ca inginerii au trebuit sa sacrifice o parte din aerodinamica si autonomie pentru a oferi spatiul interior si aspectul patrat al marelui crossover.


Totusi, designerii au incercat sa imbunatateasca aerodinamica cu trucuri, cum ar fi un capac plat sub caroserie, garda la sol redusa si clapete aeroactive ale grilei. Pentru a elimina mai bine aerul, EV9 primeste cel mai lung spoiler spate din gama Kia.


„Electrificarea este ca un buton de resetare in setul de marci pe care consumatorii considera ca le cumpara”, a spus Martins. „Anumite marci care in trecut erau mereu pe lista de cumparaturi nu sunt dintr-o data acolo din cauza electrizarii. Aduce noi clienti care in trecut nu s-au gandit niciodata sa cumpere un Kia.”


Kia isi propune sa dubleze aceasta strategie de mutare timpurie in gama sa prin lansarea a 17 noi modele EV pana in 2027 pentru o acoperire „intreaga a pietei” sub modelul EV9, a spus Martins.


„Vom acoperi, chiar si in Statele Unite, segmente cu adevarat importante in care nu suntem in prezent”, a spus Martins.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA