Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Perspective mai putin optimiste pentru combustibilii sintetici

Combustibilii sintetici pentru autoturisme vor ramane probabil de aproximativ patru ori mai scumpi decat spun expertii in benzina si doar 2% din flota auto din UE ii vor putea folosi in 2035.



Sursa: advancedsciencenews.com


Timp de cateva saptamani luna trecuta, Germania a refuzat sa sustina interzicerea efectiva a Uniunii Europene a noilor masini cu motor cu combustie din 2035, cerand ca Bruxelles-ul sa protejeze vehiculele care functioneaza cu combustibili electronici. Avand in vedere ca industria auto are aproximativ 786.000 de angajati in Germania, Berlinul incearca sa protejeze locurile de munca amenintate de eliminarea treptata a motoarelor.


Analistii se indoiesc ca posibilii combustibili sintetici vor avea vreodata o contributie semnificativa la atingerea neutralitatii carbonului in industrie. Doar 2% din flota auto din UE poate functiona complet cu combustibili electronici in 2035, dupa cum a declarat grupul de lobby Transport & Environment in octombrie, citand previziunile industriei. Multi sustin ca aprovizionarea limitata de e-combustibili care sunt la cativa ani de zile ar fi mai bine folosita de sectoarele care nu pot trece la energie la baterie la fel de usor, cum ar fi aviatia si transportul maritim.


Combustibilii electronici sunt fabricati folosind electricitate regenerabila pentru a separa hidrogenul de apa si pentru a-l combina cu carbonul, un proces ineficient si costisitor. Chiar si dupa ani de crestere a productiei, combustibilii sintetici pentru masini vor ramane probabil de aproximativ patru ori mai scumpi decat benzina pe baza de combustibili fosili, in timp ce imbunatatirile aduse tehnologiilor bateriilor vor face vehiculele electrice mai accesibile si le vor imbunatati performanta, a scris Al Bedwell de la LMC Automotive intr-o postare postare pe blog.


Bruxelles-ul a cedat in cele din urma, oferind Germaniei asigurari ca vehicule precum masina sport 911 de la Porsche, ar putea primi o scutire viitoare daca functioneaza exclusiv cu combustibili electronici. In timp ce majoritatea liderilor din industrie au rasuflat usurati ca Europa continua cu eliminarea treptata a combustibililor fosili din masini, inarmarea puternica de ultima ora a Germaniei i-a lasat pe unii ingrijorati ca Berlinul a creat un precedent periculos pentru aprobarea altor parti ale Green Deal.


„Dar daca alte guverne decid sa faca ceva similar in orice problema? Regulile procedurale sunt pentru toata lumea”, a declarat luna trecuta Teresa Ribera, vicepremier spaniol.


Sursa: bosch-presse.de


Comportamentul guvernului german subliniaza caracterul perturbator al eforturilor Europei de a deveni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon pana la jumatatea secolului. Industria auto a tarii a petrecut zeci de ani perfectionand productia de  injectoare diesel si alte componente care nu sunt necesare pentru motoarele electrice, iar acum este sub presiune pentru a repara produse si fabrici cu efecte potential devastatoare pentru angajare. VW, Mercedes-Benz, BMW si Porsche au inceput tranzitia, dar raman cu mult in urma lui Tesla in vanzarile de vehicule electrice.


„Combustibilii sintetici sunt un subiect de actualitate, oferind o modalitate pentru o industrie care trece prin schimbari enorme de a obtine niste concesii utile din punct de vedere politic de la autoritatile de reglementare”, a scris Bedwell de la LMC. „Dar dovezile de astazi indica faptul ca e-combustibilii din sectorul vehiculelor usoare din Europa sunt sustinuti intr-o proportie foarte mica sau nu demareaza deloc.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA