Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Maybach primeste primul EV cu SUV EQS

Mercedes-Benz a dezvaluit primul model complet electric de la submarca sa de ultralux Maybach, SUV-ul EQS, deoarece Mercedes doreste sa puna accent pe vanzarile de modele high-end.



Sursa: wall-street.ro


SUV-ul Mercedes-Maybach EQS debuteaza la Salonul Auto de la Shanghai saptamana aceasta. China reprezinta aproximativ jumatate din toate vanzarile Maybach, spune Mercedes.


Masina este o versiune reproiectata a SUV-ului Mercedes EQS cu materiale mai luxoase. Se va alatura versiunilor Maybach ale berlinei Clasa S si SUV-ului mare GLS.


„Redefinim complet luxul SUV-ului viitorului”, a declarat CEO-ul Mercedes, Ola Kallenius, intr-un comunicat.


Mercedes a vandut anul trecut 23.400 de modele Maybach, in crestere cu 41% fata de anul precedent. In primul trimestru al acestui an, segmentul de top al grupului, care include modelele AMG, Maybach si G-Class, a crescut cu 18%, ajungand la 91.800 de unitati pentru perioada respectiva. Vanzarile totale ale grupului au crescut cu doar 3%.


Alte marci de lux planifica sau lanseaza primele lor vehicule complet electrice. Coupe-ul Rolls-Royce Spectre  va debuta la sfarsitul acestui an. Bentley spune ca va lansa primul sau vehicul electric in 2026.


Versiunea Maybach a SUV-ului EQS va fi construita alaturi de EQS obisnuit la fabrica Mercedes din SUA din Vance, Alabama.


Are o grila reproiectata care aseaza dungile verticale cromate pe o suprafata neagra solida. O banda luminoasa trece deasupra grilei si incorporeaza o placa cromata cu numele Maybach peste ea.


Masina este disponibila cu aliaj de 21 sau 22 de inci si jante forjate exclusive pentru model. Schema de vopsea in doua culori este standard.  Tabloul de bord foloseste aspectul cu trei ecrane al EQS, inclusiv unul pentru pasager, dar suprapune animatii de pornire specifice Maybach. Aspectul ecranelor poate fi personalizat cu trei stiluri de afisare: Discret, Sportiv si Maybach. .


Pasagerii de pe scaunele din spate pot interactiona cu un afisaj de 11,6 inchi setat in fiecare dintre spatarele scaunelor din fata.  Materialul standard al scaunului este piele maro Nappa tabacita folosind coji de boabe de cafea, mai degraba decat substante chimice. Mercedes spune ca includerea materialelor naturale precum pielea si lemnul „creeaza un contrast elegant” cu aspectul high-tech al masinii.


Sursa: insideevs.com


SUV-ul Mercedes-Maybach EQS 680 are o putere de 649 CP de la doua motoare electrice, cate unul pe fiecare punte, si un timp revendicat de la 0 la 100 km/h (62 mph) de 4,4 secunde. Mercedes a spus ca va avea o autonomie de 600 km (370 mile). Nu a fost dezvaluita dimensiunea bateriei, dar SUV-ul EQS foloseste un pachet de 107,8 kilowati/ora. Mercedes spune ca consuma 24,4-22,5 kWh/100 km.


Suspensia pneumatica si directia pe rotile din spate sunt standard. Acesta din urma ajuta la imbunatatirea controlului la viteza mare si permite un cerc de viraj de 11 metri, despre care Mercedes sustine ca este apropiat de cel al unei masini compacte.


Mercedes a adaugat un program de conducere Maybach care este conceput pentru a face calatoria cat mai confortabila posibil pentru pasagerii din spate.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA