Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nissan este in discutii pentru extinderea fabricii din Marea Britanie

CEO-ul Nissan, Makoto Uchida, a declarat ca fabrica companiei din Marea Britanie are „un potential foarte bun” si ca producatorul auto rezolva punctele mai fine ale unei intelegeri pentru a investi in afacerea EV a partenerului Renault.



Sursa: nissan.co.uk


Nissan este in discutii cu guvernul Regatului Unit cu privire la realizarea de investitii suplimentare in fabrica sa din Sunderland, intr-o dezvoltare rara si potential pozitiva pentru productia de automobile din tara.


Fabrica are „un potential foarte bun”, a declarat CEO-ul Makoto Uchida in timpul unei conferinte virtuale la summitul FT Future of the Car.


Sunderland, cea mai mare fabrica de automobile din Marea Britanie care produce crossover-urile Nissan Qashqai si Juke si Leaf EV, este un site-cheie pentru Nissan si este „intr-o pozitie buna pentru viitor”, a spus Uchida.


Marea Britanie s-a luptat sa atraga investitii din industria auto dupa Brexit. Eforturile de a infiinta un lant de aprovizionare cu baterii s-au prabusit in mare masura, odata cu intrarea in administratie a Britishvolt local, plin de speranta.


Pe de alta parte, Nissan continua cu planurile de dezvoltare a unei baterii cu stare solida, pe care se asteapta sa o poata scoate pe piata in 2028.


Marti, producatorul taiwanez de baterii ProLogium Technology a ales sa investeasca pana la 5,2 miliarde de euro (5,7 miliarde de dolari) intr-o fabrica din Franta care va produce baterii cu stare solida.


Separat, Uchida a abordat, de asemenea, discutii pentru a finaliza un acord cu partenerul Renault pentru a-si reinnoi alianta de lunga durata, precum si o decizie privind investitia in afacerea Renault cu vehicule electrice.


Sursa: topgear.com


In februarie, partenerii, care include partenerul de alianta junior Mitsubishi Motors, au declarat ca acordul-cadru va fi finalizat pana in primul trimestru.


Partenerii inca rezolva punctele fine ale intelegerii, a spus Uchida. „Trebuie sa ne asiguram ca toate detaliile sunt foarte solide”, a spus el. „Ca sa fiu foarte sincer, nu a fost usor pentru trecut si nu va fi usor pentru viitor”, avand in vedere provocarile pe care le asteapta pe diverse piete.


Discutiile intense cu privire la planul Nissan de a investi intr-o participatie de pana la 15% in divizia de vehicule electrice al Renault, Ampere, in curs de elaborare, sunt inca „in desfasurare”, a declarat Uchida. Renault tinteste o oferta publica initiala a Ampere la sfarsitul acestui an.


CEO-ul Renault, Luca de Meo, a vorbit si el la evenimentul de la Londra, semnaland despre colaborarile comune cu Nissan ca functioneaza bine si vor ajuta la finalizarea acordului de reechilibrare.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA